[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
最尾NK用龍炸長城,係咪代表Jon班友唔搞咁多野反而會無事?

要過嘅點都一定有方法過到

冇龍前,邊度暗示佢有方法過到?

屌NK都一矛秒左條龍啦 幾支矛拆長城有幾難
睇唔透最後tyrion 表情係唔鐘意佢地搞埋定點

比人搶閘
最尾NK用龍炸長城,係咪代表Jon班友唔搞咁多野反而會無事?

Olly先係罪魁禍首

佢殺jon令redwoman復活jon
jon從the watch解脫所以番winterfell
做左king之後南下招兵買馬
搵dany而間接害死條龍

BLAME OLLY

要過嘅點都一定有方法過到

冇龍前,邊度暗示佢有方法過到?

快同慢架分別姐,屍鬼多、支矛又勁、又有巨人,點會過唔到?

比人搶閘

或者係戥ser friendzone傷心
呢集係咁多季結局最垃圾既一集
狗都唔屌

比人搶閘

或者係戥ser friendzone傷心

你估ser friendzone 唔知佢地有路咩
仆街...Tormund唔撚係死左呀?
岩岩睇第6集,
一早估撚到實有條龍死左 再轉化變巫妖王條龍

唔係既話下下係天空噴火就咪好快完場
Tyrion最尾係門口望住jon入去同龍母扑野
呢幕做黎做咩
有咩意味
狗都唔屌

又係arya尾刀
不過冇左大場面

今集又曬馬又成班主角同場, Drogon Viserion又各自有幕catwalk, 我諗都無哂budget了
[FF] 硬係覺得傳承問題有d伏線 會唔會龍母立tyrion做傳承人 實好撚感動 知人善任賢君咁 轉頭兩個一鑊熟

好明顯佢講傳承問題就係暗示dany會有左jon個仔or女

但dany不能懷孕喎

係咩,已經唔記得左點解
[FF] 硬係覺得傳承問題有d伏線 會唔會龍母立tyrion做傳承人 實好撚感動 知人善任賢君咁 轉頭兩個一鑊熟

好明顯佢講傳承問題就係暗示dany會有左jon個仔or女

但dany不能懷孕喎

係咩,已經唔記得左點解

比咒死佢老公既巫婆落咒
咒佢以後懷唔到孕
fb見到個news話導演Taylor話sansa同arya會死其中一個

大家點睇

9成死Sansa

因為arya死左,肥佬老婆話到明會同佢離婚
所以書唔會,但電視依家冇書跟 難講
第6集Jon係湖爬返上黎果時佢把劍上隻狼眼打開左,把劍有咩能力

睇果陣無留意 返去重睇先

上個 POST 有講,劍頭係魚樑木

魚樑木即係點?有咩特別

魚樑木,即係 Children of the Forest 刻面上去嘅樹木 ,又稱心樹,舊神信仰會係樹前結婚立誓,基本上可以互通, Children of the Forest 或者先知之類可以透通魚樑木知道晒每一棵樹附近發生乜事。

因為魚樑木不死不朽,所以比人用嚟做家具同武器。

你當係 WIFI 熱點,而咁多家具同武器都有魚樑木份,所以基本上自知可以隨時睇 LIVE。

唔係wifi,係鏡頭, 比條咩春都知既死跛佬 隨時偷睇
Tyrion最尾係門口望住jon入去同龍母扑野
呢幕做黎做咩
有咩意味

Tyrion不嬲都想Dany搵人做繼承王位
宜家達成左佢意願
樓上又劇透 好撚無引
狗都唔屌

成季都垃圾

感覺上成個S7等於序章季
似講故事大綱多過推動劇情你睇
平淡又冇左份細膩
狗都唔屌

成季都垃圾

感覺上成個S7等於序章季
似講故事大綱多過推動劇情你睇
平淡又冇左份細膩

屌冇錯
同埋變左做肥皂劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞