[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
見到Jon仔係S7成季ON99,真係好心噏
結局又用佢身世問題想硬推個高潮位出黎
但已經唔係個回事,完全唔覺震撼

由佢返生已得主角光環
有冇人有少少同情LF,
佢太有信心Sansa唔會出賣佢,其實一早離開乜事都冇。

同情佢俾個導演整到佢第七季變弱智

Varys Tyrion 完全零發揮

呢季無左佢地兩個都唔會對劇情有影響

矮仔負責害死龍母啲盟友
但講到一半又要掛住溫仔去打ww
諗番轉頭其實沙蛇同tyrell死得好唔抵
有冇人有少少同情LF,

呢季無左佢地兩個都唔會對劇情有影響

矮仔負責害死龍母啲盟友
但講到一半又要掛住溫仔去打ww
諗番轉頭其實沙蛇同tyrell死得好唔抵

所以下季到Tyrion
https://youtu.be/NzdMrTRplLg
Why Dany loves Jon Snow

其實唔係好明點解d人話佢地一齊係 fan service, 佢地就算係書我都覺得點都會meet or form alliance 而家好似有少少童話野d人就覺得唔真實,好似每一刻都要係 treachery and tragedy

由佢返生已得主角光環

咁光環又未大個龍老母
至少S6你重會感受到佢有血有肉
抱負理想都係自己搏返黎拼出去

但S7......
有冇人有少少同情LF,

Varys同LF都係靠呢D權鬥當中越爬越高
佢係King's landing好多蜘蛛仔做針, 都叫做係情報主管
不過佢幫手救走Tyrion 都係為自己鋪後路
如果唔係Cersei政變, Varys一早死鬼埋
有冇人有少少同情LF,

Varys同LF都係靠呢D權鬥當中越爬越高
佢係King's landing好多蜘蛛仔做針, 都叫做係情報主管
不過佢幫手救走Tyrion 都係為自己鋪後路
如果唔係Cersei政變, Varys一早死鬼埋
之後聯合多恩同高庭合作就已經無乜作為
Tyrion 成個性情都變左好多 係有成長既角色
出左幾招橋就知佢軍事策略係唔勁
樓上又劇透 好撚無引

劇透啲乜?都播完

其實入得黎預左架啦

樓上講第8季 leak出黎既野 唔理真假都唔好講啦
樓上又劇透 好撚無引

劇透啲乜?都播完

其實入得黎預左架啦

第8季暫時一定係假 不過真係唔講為妙

其實唔係好明點解d人話佢地一齊係 fan service, 佢地就算係書我都覺得點都會meet or form alliance 而家好似有少少童話野d人就覺得唔真實,好似每一刻都要係 treachery and tragedy

我覺得只係佢地兩個既劇本同演出都有種膠味
一個發癲成日做queen 然後見到仔就出水
一個就永遠正義撚 但又knows nothing有女扑
係一般故事下係的確好合理
但係響GOT世界入面就開盡曬光環
相比之下 太監同賓妹反而比較有GOT果種感覺
樓上又劇透 好撚無引

劇透啲乜?都播完

其實入得黎預左架啦

第8季暫時一定係假 不過真係唔講為妙

上次都有人話係假 點知中撚曬 好在無睇
有冇人有少少同情LF,

佢唔弱智,係Sansa智力突然大幅上漲啫
究竟係冰定係冰火?

由佢返生已得主角光環

咁光環又未大個龍老母
至少S6你重會感受到佢有血有肉
抱負理想都係自己搏返黎拼出去

但S7......

成季行行企企敏左膠
little finger 真正目的係乜,乜都冇交代就死
Cersei做d野反而啱番佢自己個人立場
反而Dan同jon兩條友睇到我好混亂
冇端端撻著
唔背叛誓言但背叛左Nightwatch
Dan就不嬲煩膠有光環要乜有乜
stark 2姊妹真係反枱就好睇,不過應該要顧住觀眾感受。
而家死剩d老粗,有少少智慧年紀既角色死哂

watch end咗好耐

watch 只係到死為止

LF 最終目的係Iron thrones "chaos is a ladder" (s3e6) Throne Room 入面同Varys 講既

Nightwatch 巴打答左

Dan 係Westero 搵仔
係同Daario Naharis分手時已經講左 (s6e10) 
“If I’m going to rule in Westeros, I’ll need to make alliances. The best way to make alliances is with marriage.”

Stark 姊妹
Sansa 從s6e10 Winterfell已經同Jon講 Lone Wolf dies but the pack survives. 
S7 都講過好多次⋯⋯其實已經好明顯

智慧型角色係GoT世界入面既朝代更替的確係死得快,因為果個係中世紀Based既世界,係權力鬥爭之中殺人係好隨便既事。戰爭之下,Power and Strength 更加係生存既首要條件,正如經常引用既Robert Rebellion, Aegon Conquest。

little finger 真正目的係乜,乜都冇交代就死
Cersei做d野反而啱番佢自己個人立場
反而Dan同jon兩條友睇到我好混亂
冇端端撻著
唔背叛誓言但背叛左Nightwatch
Dan就不嬲煩膠有光環要乜有乜
stark 2姊妹真係反枱就好睇,不過應該要顧住觀眾感受。
而家死剩d老粗,有少少智慧年紀既角色死哂

watch end咗好耐

watch 只係到死為止

LF 最終目的係Iron thrones "chaos is a ladder" (s3e6) Throne Room 入面同Varys 講既

Nightwatch 巴打答左

Dan 係Westero 搵仔
係同Daario Naharis分手時已經講左 (s6e10) 
“If I’m going to rule in Westeros, I’ll need to make alliances. The best way to make alliances is with marriage.”

Stark 姊妹
Sansa 從s6e10 Winterfell已經同Jon講 Lone Wolf dies but the pack survives. 
S7 都講過好多次⋯⋯其實已經好明顯

智慧型角色係GoT世界入面既朝代更替的確係死得快,因為果個係中世紀Based既世界,係權力鬥爭之中殺人係好隨便既事。戰爭之下,Power and Strength 更加係生存既首要條件,正如經常引用既Robert Rebellion, Aegon Conquest。

亂哂換行

我覺得只係佢地兩個既劇本同演出都有種膠味
一個發癲成日做queen 然後見到仔就出水
一個就永遠正義撚 但又knows nothing有女扑
係一般故事下係的確好合理
但係響GOT世界入面就開盡曬光環
相比之下 太監同賓妹反而比較有GOT果種感覺

其實有呢種感覺應該係因為一開始有好多個 characters, 有d覺得好重要既例如 ned, cat, robb都會死既時候,就會覺得冇主角。但係其實嗰d好似主角既人只不過係 secondary character, 而show唔同書,佢cut走左唔少 character, 所以呢班main character 做乜都唔會死就會比人有外掛感覺
Cersei真係好撚狗
https://www.youtube.com/watch?v=Vq0_mMin14Y

佢地兩個

Dany個表情好正
Er er errrrrr
其實之前咁多集寫Stark兩姊妹反目有咩意思?

LF最後輸俾Bran嘅Vision,咁寫完全唔好睇

係囉,bran冇幫手既話會好好多
所有劇情都變得明刀明槍,無左權力遊戲既味道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞