[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
其實套劇仲有好多人/地方未出,下季唔知會唔會出呢
明明仲可以有大把野講,係都要咁急完

D&D冇能力寫,趁而家仲未爛晒就埋撚咗佢乾手淨腳

書入面有個人會翻生添
但係晨早過左嗰段劇情

Cat媽

所以而家爛爛地尾

照GRRM講既去編淨低既應該都唔會衰得去邊掛

我一路以為GRRM會比大綱
但係睇佢做埋啲捉鬼敢死隊睇黎GRRM冇參與,一係個大綱真係好大

但係睇佢做埋啲捉鬼敢死隊睇黎GRRM冇參與,一係個大綱真係好大

唔係話GRRM只係俾咗結局佢哋
中間點駁就D&D自己拆掂佢咩?
搭搭下巴士釣緊魚突然靈機一觸

Night King會唔會同Mad King有關係
點解咁講因為Night King試過同Bran神交
佢好大可能有Bran嘅能力可以穿越時空

上面話Jaime係Azor Ahai
佢殺Night King果時
Night King用Warg能力hack入過去Mad King個腦果到搞到Mad King痴q咗線
好似Hold the Door咁樣
先會有出名嘅Burn them all
而Jaime成為Azor Ahai個預言就係佢由佢比人叫Kimgslayer開始
佢形容果時Mad King係痴撚哂線淨係想殺人
係因為佢比Night King死前warg 咗
想對living最後報復

變相Jaime一早已經阻止過Night King
佢實現預言殺Night King果時亦都令自己變咗Kingslayer
應該係GRRM想留番懸念比自己部書

書入面有個人會翻生添
但係晨早過左嗰段劇情

Cat媽

cat唔死,癡漢little finger姦屍都似
GRRM twitter
GOT SEASON 7個trailer入面 sansa唔係除撚晒衫架咩 成季都唔見有
When the sun rises in the west and sets in the east. When the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves

依幾樣嘢發生咗,Dany就可以有bb?
其實唔難
GRRM twitter

幾時先出書呀
When the sun rises in the west and sets in the east. When the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves

其實唔難

同埋話only death can pay for life
其實上季真係好太多 ,除左Snake of Sands 之外

High Septon 爆炸, Tommend King's Landing , Battle of Bastards , 每幕都好印象深刻

今季 個個fast travel , 人面刻畫簡單,打仗場面太單調,冇邊幕好震撼

上季Hodor
Young stark 救阿妹
炸high sparrow
場場正

S06E10 啲配樂都好正

light of seven

其實唔難

我去搵返原文睇

"When the sun rises in the west and sets in the east," said Mirri Maz Duur, "When the seas go dry and the mountains blow in the wind like leaves. When your womb quickens again, and you bear a living child. Then he will return, and not before."

應該係話當太陽xx略),當你承擔一個活孩子=懷孕,那他(khal drogo)就會復活,非在此之前

話佢冇得再懷孕好似唔係呢段
GOT SEASON 7個trailer入面 sansa唔係除撚晒衫架咩 成季都唔見有

link
有冇人同我一樣,LF跪地求饒果一幕,係為左就返佢俾Arya割喉
有冇人同我一樣,LF跪地求饒果一幕,係為左就返佢俾Arya割喉

唔夠高
其實上季真係好太多 ,除左Snake of Sands 之外

High Septon 爆炸, Tommend King's Landing , Battle of Bastards , 每幕都好印象深刻

今季 個個fast travel , 人面刻畫簡單,打仗場面太單調,冇邊幕好震撼

上季Hodor
Young stark 救阿妹
炸high sparrow
場場正

S06E10 啲配樂都好正

light of seven

炸high sparrow 真係正到成套野最憎係佢

個兩條垃圾撚拆得掂咩

書入面有個人會翻生添
但係晨早過左嗰段劇情

Cat媽

個陣grrm有同dnd 講想有 lady stoneheart 不過 dnd 執意唔拍
不過佢唔拖得長仲有好多原因既,班演員都會老,睇下 bran 同埋 budget 加上演員都唔會想拍十幾季

個兩條垃圾撚拆得掂咩

就係拆唔掂先搞成而家咁,始終冇咁好想像力去銜接番個結果
由出現tvb式開人房既橋段
我就知神劇已經收皮了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞