[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
fb見到個news話導演Taylor話sansa同arya會死其中一個

大家點睇

spoiler alert
入黎就係想講呢個
覺得係arya 因為arya個角色好似可有可無咁
但個人勁唔鐘意sansa同想睇到arya同gendry bb重遇

痴撚線去咗Braavo搞咁耐仲諗住可以真係蛻變到,咁快gg嘅真係好傻的嗎

個導演仲話好暴力 應該就係sansa個演員開播前睇到喊個幕
仲以為grrm個老婆鐘意arya 就唔洗死

總覺得會係sansa死
因為冰原狼死剩arya果隻
啲狼嘅命運應該同主人唇齒相依
如果係arya死
咁前面嘅鋪排就好戇鳩
fb見到個news話導演Taylor話sansa同arya會死其中一個

大家點睇

入黎就係想講呢個
但個人勁唔鐘意sansa同想睇到arya同gendry bb重遇

痴撚線去咗Braavo搞咁耐仲諗住可以真係蛻變到,咁快gg嘅真係好傻的嗎

總覺得會係sansa死
如果係arya死
咁前面嘅鋪排就好戇鳩

咁oberyn martell 都勁好打又想幫tyrion洗脫罪名,又勝券在握啦...
咁梗係傳比個仔JOFFERY喇!
就係因為ED知道JOFFERY唔係ROBRERT親生先至反佢,點知比人快一步收咗佢皮⋯ 其實係比小指頭SET佢Q⋯⋯

大家點睇

入黎就係想講呢個

總覺得會係sansa死
如果係arya死
咁前面嘅鋪排就好戇鳩

咁oberyn martell 都勁好打又想幫tyrion洗脫罪名,又勝券在握啦...

我見到個段係話sansa點走大山婆係因為想arya冇保護
我諗sansa要arya死應該唔難
有冇小說讀者上水同我傾下?
睇到BOOK 6,而家GOT劇情有自己走向唔跟小說版⋯⋯睇GOT S07E06睇到火都滾埋,希望小說版唔好咁爛⋯⋯
好心肥仔個part就縮短佢啦,用咁多時間講佢係圖書館資料倒屎,最後就咁偷書走就算

佢有d作用 醫好fdzone 暗示jonsnow老豆老母有秘密結婚

唔明暗示jon snow老豆老母有結婚
可唔可以講多少少
同埋邊集講

https://www.youtube.com/watch?v=ucL2sBO_eEc&ab_channel=ThronesScenes
睇到BOOK 6,而家GOT劇情有自己走向唔跟小說版⋯⋯睇GOT S07E06睇到火都滾埋,希望小說版唔好咁爛⋯⋯

小說入面既主角走向會同番劇一樣,Jon and dany 會相遇再一齊。而其他改左既位其實冇計,冇咁多錢去拍咁多條線,而s7根本要 d&d 自己吹,質素下跌就一定架

fan theory 係
bran 番過去上身
想令到個人唔會俾children變
但係上左身既時候俾人變左...

好似係

有影過未變nk個樣咩 第幾季

點解forest children要將佢變成night king

上季 好似出過下樣

children 話
at war against human

佢哋究竟有幾憎人類

好似係first men斬鳩哂佢地D樹
同埋關D宗教事
children of forest信既係tree god,first men佢地係信seven gods

The First Men began encroaching on the forests of the Children, cutting and clearing land to use them for agriculture. The First Men cut down the Children's sacred weirwood trees, infuriating them. The Children fought back against the tide of the First Men's migration throughout Westeros, in a series of conflicts lasting two thousand years.

停戰之後first men跟左children of the forest 信old god
Andals 係之後嘅入侵者,佢地先係信seven gods
[FF] 硬係覺得傳承問題有d伏線 會唔會龍母立tyrion做傳承人 實好撚感動 知人善任賢君咁 轉頭兩個一鑊熟

好明顯佢講傳承問題就係暗示dany會有左jon個仔or女

但dany不能懷孕喎

When the sun rises in the west and sets in the east," she said sadly. "When the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves. When my womb quickens again, and I bear a living child. Then you will return, my sun-and-stars, and not before. 其實段野都冇講到明佢係唔有得bb

段野意思大概係,直到大陽由西邊升起,海水乾涸之時,你就可以有bb
所以dany就覺得自己冇得再懷孕
可能呢啲預言可以以某種方法實現/以某種方式代替,或者係一個比喻
[FF] 硬係覺得傳承問題有d伏線 會唔會龍母立tyrion做傳承人 實好撚感動 知人善任賢君咁 轉頭兩個一鑊熟

好明顯佢講傳承問題就係暗示dany會有左jon個仔or女

但dany不能懷孕喎

When the sun rises in the west and sets in the east," she said sadly. "When the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves. When my womb quickens again, and I bear a living child. Then you will return, my sun-and-stars, and not before. 其實段野都冇講到明佢係唔有得bb

段野意思大概係,直到大陽由西邊升起,海水乾涸之時,你就可以有bb
所以dany就覺得自己冇得再懷孕
可能呢啲預言可以以某種方法實現/以某種方式代替,或者係一個比喻

我就係覺得佢應該預言咁實現
成套戲唔計夜王我覺得小指頭最奸
條友係大boss 黎

等睇比佢寫到只係條on9仔

小說入面既主角走向會同番劇一樣,Jon and dany 會相遇再一齊。而其他改左既位其實冇計,冇咁多錢去拍咁多條線,而s7根本要 d&d 自己吹,質素下跌就一定架

S6已經無書跟, 但grrm會得閒guide下劇組

今季grrm係幾乎無幫過手

Arya同Sansa條線其實有意思

係衰表達得唔清楚

我諗grrm淨係講下jon同dany會見面同the end game 係點,之後叫佢地全部支線自己吹

我諗grrm淨係講下jon同dany會見面同the end game 係點,之後叫佢地全部支線自己吹

算啦 肥佬自己分分鐘都未唸掂
我睇書都已經覺得bran條線佢完全收唔到尾

算啦 肥佬自己分分鐘都未唸掂
我睇書都已經覺得bran條線佢完全收唔到尾

同ww大戰 d 政治撚既線都唔知點收

nightking用真名上網冇人信

唔會啦

Nightking係forest children做出黎 有影過未變前既樣

bran 番過去上身

好似係

點解forest children要將佢變成night king

上季 好似出過下樣

children 話

Bran見到果個係第一個white walker
但無講佢係唔係night king
之後亦無講究竟children of forest整左幾多個white walker或者幾時整night king
有fan thoery話night king係之前一個lord commander
但呢個fan theory係based on書
劇無交代過
成套戲唔計夜王我覺得小指頭最奸
條友係大boss 黎

等睇比佢寫到只係條on9仔

Hello 啊銀

one of them is going to die

But you’re not sure which one.

something is coming very soon between them

it will be violent but surprising

其實外國個個都知邊個死喇

個導演仲扮哂野

乜咁快出到Book6喇咩

nightking用真名上網冇人信

唔會啦

Nightking係forest children做出黎 有影過未變前既樣

bran 番過去上身

好似係

上季 好似出過下樣

children 話

Bran見到果個係第一個white walker
但無講佢係唔係night king
之後亦無講究竟children of forest整左幾多個white walker或者幾時整night king
有fan thoery話night king係之前一個lord commander
但呢個fan theory係based on書
劇無交代過

第一季個啊婆唔係同bran講傳說night king係house stark嘅 個名同佢一樣叫brandon咩

巴打講個個傳說 bran 應該係 the builder 無話係佢係night king
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞