[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
到底條龍噴乜
又唔係火 又冇可能係冰
破壞死光?
最後一集黎講有啲平淡
係LF終於死撚柒左 煩左7季

我唔明西后想點
佢真係覺得陷球產都無所謂?
定覺得單靠黃金團可以執死雞?
佢唔諗下龍母都要求和 人類可以做啲咩?

矮仔似乎想反轉豬肚 有啲鬼

Tyrion知道cersei懷孕後就變節了

佢似龍兵多啲

Three Betrayals
for blood for gold for love

矮仔可能係為家族同個外甥而無間道

矮仔好憎佢家族架喎

佢係憎佢老竇姐

家姐都憎啦
佢老豆同家姐一路都想佢死
係得Jaime對佢好
好開心 終於睇到JOFFREY死

我地陪你回帶傾,呢幕係又開心又驚喜嘅

好想追到LIVE可以入黎傾

慢慢歎就好,佢死得比預期早,當年睇到呆左
到底條龍噴乜
又唔係火 又冇可能係冰
破壞死光?

藍色火囉
最後一集黎講有啲平淡

我唔明西后想點

佢似龍兵多啲

矮仔好憎佢家族架喎

佢係憎佢老竇姐

家姐都憎啦
佢老豆同家姐一路都想佢死
係得Jaime對佢好

成個Lannister 得Jamie 係對佢好,無人睇得起佢
最後一集黎講有啲平淡

我唔明西后想點

佢似龍兵多啲

矮仔好憎佢家族架喎

對西后佢應該無感覺
但佢一直強調對西后既仔女好內疚
當聽到再有一個就黎出世.......
可能s8最後打到重要關頭
會突然倒戈叫龍母+jon投降/留係北方

不過我覺得咁樣會令到矮仔依個咁成功既角色一鋪清袋
我之前希望佢可以隊撚死西后
自己繼承Lannister既名義臣服龍母
其實之前咁多集寫Stark兩姊妹反目有咩意思?

LF最後輸俾Bran嘅Vision,咁寫完全唔好睇

反目就係sansa試lf,如果佢唔攪事,就唔夠力整死佢。其實係要sansa自己狠心,無論有冇bran,佢一知Lf幾愛佢都會陰佢,呢獲就殺硬
Jon 同 dany 條感情線好生硬 有啲難頂
衰過之前同ygritte條線

衰過D毒撚FF咁 講幾句 見下面 就有曬feel 可以扑野
突然之間 2個都可以對大家有感情
冇啦啦有條感情線出現左

龍女不嬲靚仔有型就得架啦, 之前都同兄弟幫個大佬做sp 啦

龍媽真係GOT公廁
Ser friendzone真是好撚慘

不過你咁講,其實早係之前集數都已經眉來眼去,今次仲pledge to queen真係感撚動死龍媽,仲三番四次講自己冇仔生jon都唔信邪,所以扑埋要生仔都正路嘅,不過條感情線可以寫好啲囉

明知無仔生先搞佢
最好笑係bran張紙條

肥sam問佢係咪睇到個吓好得意
之後bran睇到佢姑姐同Rhaegar秘婚個到有啲眼濕濕
轉個頭見到Dany同Jon敦倫即刻喊唔出

Sam不嬲都得意
Arya同Sansa話miss dad個度眼濕濕
今季係最差既一季
Jon 同 dany 條感情線好生硬 有啲難頂
衰過之前同ygritte條線

衰過D毒撚FF咁 講幾句 見下面 就有曬feel 可以扑野
突然之間 2個都可以對大家有感情
冇啦啦有條感情線出現左

龍女不嬲靚仔有型就得架啦, 之前都同兄弟幫個大佬做sp 啦

龍媽真係GOT公廁
Ser friendzone真是好撚慘

不過你咁講,其實早係之前集數都已經眉來眼去,今次仲pledge to queen真係感撚動死龍媽,仲三番四次講自己冇仔生jon都唔信邪,所以扑埋要生仔都正路嘅,不過條感情線可以寫好啲囉

明知無仔生先搞佢

醒目仔 無限中出
好開心 終於睇到JOFFREY死

我地陪你回帶傾,呢幕係又開心又驚喜嘅

真係好爽快
Jon snow 個真名係Aegon
我記得好似都有個先人叫呢個名
點解會重覆左
LF死得好撚ON9
完全無交代Arya同Sansa點傾掂數
突然就隊死LF懶係twist
到底條龍噴乜
又唔係火 又冇可能係冰
破壞死光?

藍色火囉

當溫度低於1000℃時火的顏色偏紅;在1000~2000℃的範圍裡,火的顏色也隨之變淡變黃;當溫度突破2000℃ 後,火焰則呈現淡青色;隨著溫度的不斷提高,達到6000℃的火元素散發出的就是強烈的白光。
LF死得好撚ON9
完全無交代Arya同Sansa點傾掂數
突然就隊死LF懶係twist

無時間嘛 得7集 邊交待到咁詳細
Jon同Dany度都
有冇人有少少同情LF,
佢太有信心Sansa唔會出賣佢,其實一早離開乜事都冇。

同情佢俾個導演整到佢第七季變弱智

Varys Tyrion 完全零發揮
[FF] 硬係覺得傳承問題有d伏線 會唔會龍母立tyrion做傳承人 實好撚感動 知人善任賢君咁 轉頭兩個一鑊熟

好明顯佢講傳承問題就係暗示dany會有左jon個仔or女

但dany不能懷孕喎

係咩,已經唔記得左點解

第一季個巫婆詛咒佢
話到太陽從西邊升起,海都乾晒,佢先會有bb
所以dany以為自己唔會有bb
但其實巫婆無話永遠無
如果應左呢個預言
(亂up)例如:冬天成個海結晒冰,somehow太陽又用黎比喻其他野,然後係西面升起
其實都可以有

我覺得呢幾兩集都舖緊佢會有jon嘅bb

太陽比喻我諗同龍有關
咁mola mola 大硬肚
之前Jaime佢地都話佢地奸角 隻眼閉 宜家到忠角 我知targaryen出曬名有呢個傳統 但真係接受唔到要同孻姑配 好老尷
俾Jon知道身世真相以佢份人同價值觀分分鐘嘔出黎再自隊 dany就unun腳冇所謂

咁龍老母年紀咪好大?大JON好多?
定係佢同佢阿哥差好多年呢?
樓上又劇透 好撚無引

劇透啲乜?都播完

其實佢都幾型棍,可惜
有冇人有少少同情LF,
佢太有信心Sansa唔會出賣佢,其實一早離開乜事都冇。

同情佢俾個導演整到佢第七季變弱智

Varys Tyrion 完全零發揮

呢季無左佢地兩個都唔會對劇情有影響
見到Jon仔係S7成季ON99,真係好心噏
結局又用佢身世問題想硬推個高潮位出黎
但已經唔係個回事,完全唔覺震撼
今集little finger 一鋪清袋
樓上又劇透 好撚無引

劇透啲乜?都播完

其實入得黎預左架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞