[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike

Bran 平時幾冷酷都好
佢依一幕好似好感動咁

唔係感動,係成件事錯左,原來robert rebellion係建立喺個大話入面,將個大好人屈成十惡不赦既仆街

Rhaegar死得好無辜

其實係佢兩個私奔搞到唔清唔楚
又唔同屋企人交代清楚

係囉
不過就算講左 都一定好多人反對
結果可能都係開戰

佢依一幕好似好感動咁

唔係感動,係成件事錯左,原來robert rebellion係建立喺個大話入面,將個大好人屈成十惡不赦既仆街

Mad King 先係真正幫兇, NED STARK 老豆同阿哥好聲好氣搵你交人, 但係MAD KING就燒鳩人

佢講 he loves her
And she loves him

佢依一幕好似好感動咁

又唔同屋企人交代清楚

係囉
結果可能都係開戰

因為知 Robert 一定會發癲

佢依一幕好似好感動咁

Mad King 先係真正幫兇, NED STARK 老豆同阿哥好聲好氣搵你交人, 但係MAD KING就燒鳩人

其實mad king 知唔知lyanna係自己新抱, 如果知既話, 咁咪姐係燒左自己既親家? 人地黎搵自己個女就走去燒人, 真係好過份
little finger由細到大都唔夠ned stark打
係kingslanding比王后用權力壓佢果陣又係冇還手之力

佢個人就算幾聰明都係敵唔過野蠻人
諗返ned都幾慘
起義之後得返自己一個守護north
呀哥老豆呀妹走唒
Benjamin 又去左做night watch
仲要自己守jon呢個身世秘密
話時話Benjamin 點解要做night watch

佢依一幕好似好感動咁

又唔同屋企人交代清楚

係囉
結果可能都係開戰

因為知 Robert 一定會發癲

都幾複雜
Rhaegar 一早就同Elia 結左婚
就算Robert 唔發癲
世人都未必承認Rhaegar 同 Lyanna
好似做人第三者咁

佢依一幕好似好感動咁

其實mad king 知唔知lyanna係自己新抱, 如果知既話, 咁咪姐係燒左自己既親家? 人地黎搵自己個女就走去燒人, 真係好過份

應該係得三個人知佢地結左婚
Rhaegar,lyanna同high sparrow

有無人記得佢去左邊

佢依一幕好似好感動咁

應該係得三個人知佢地結左婚
Rhaegar,lyanna同high sparrow

一切誤會皆因缺乏溝通所致

有無人記得佢去左邊

應該係the vale?
lf場審判根本無里頭無必要

咩呀佢唔公審點服眾

仲服乜鬼眾 事前成棚人知道哂傾掂哂數咁
審果陣連班guards都冇驚訝過,大家做場大龍鳳夾撚哂戲

如果夾定哂直接拉佢去砍頭咪得
做場大龍鳳係比觀眾睇
連knights of the vale果邊都冇驚訝過真係唔知為咩
同樣公審Tyrion s4果場好睇好多
LF話哂都係所有戲嘅幕後大主腦
成個show之所以有戲係因為佢
家陣三、四句收佢皮好曬料

呢場公審係必須要做
回應返LF自己所講 (今集sansa有講)
There is no justice in this world. Not unless we make it.

有無人記得佢去左邊

應該係the vale?

Fly~~~~~
lf場審判根本無里頭無必要

咩呀佢唔公審點服眾

仲服乜鬼眾 事前成棚人知道哂傾掂哂數咁
審果陣連班guards都冇驚訝過,大家做場大龍鳳夾撚哂戲

如果夾定哂直接拉佢去砍頭咪得
做場大龍鳳係比觀眾睇
連knights of the vale果邊都冇驚訝過真係唔知為咩
同樣公審Tyrion s4果場好睇好多
LF話哂都係所有戲嘅幕後大主腦
成個show之所以有戲係因為佢
家陣三、四句收佢皮好曬料

呢場公審係必須要做
回應返LF自己所講 (今集sansa有講)
There is no justice in this world. Not unless we make it.

今季證明sansa終於成長
little finger 真正目的係乜,乜都冇交代就死
Cersei做d野反而啱番佢自己個人立場
反而Dan同jon兩條友睇到我好混亂
冇端端撻著
唔背叛誓言但背叛左Nightwatch
Dan就不嬲煩膠有光環要乜有乜
stark 2姊妹真係反枱就好睇,不過應該要顧住觀眾感受。
而家死剩d老粗,有少少智慧年紀既角色死哂

守護至死方休,死咗一次啦。
仲有一點
講證據果時
sansa知道曬lf出賣佢老豆,推阿姨落樓,賣佢俾波頓家d野
而arya知把匕首其實真正擁有者係if
即係三姐弟妹其實事前已經講曬全部事既經過,所以先會sansa同ayra都知d本身佢唔應該會知既事實
係城樓果時ayra仲講左句話知道曬家姐經歷過d咩悲劇
都係其中一個線索

其實bran比左機會lf 係佢唔肯走

岩 有D人話LF死得好簡單
我覺得係因為Winterfell既環境 唔同King's Landing咁複雜難測
bran 自從講左LF句野之後 LF自己唔醒水自己會係條樓梯度跌死
仲繼續搞落去 佢以為自己將會成功 掌控到大局
去到最高潮諗住公審Ayra既時候 先知自己走入絕路
咁當然無bran既存在 根本唔會反間返LF
諗返ned都幾慘
起義之後得返自己一個守護north
呀哥老豆呀妹走唒
Benjamin 又去左做night watch
仲要自己守jon呢個身世秘密
話時話Benjamin 點解要做night watch

應該係命運既安排
知道自己要保護Jon
冇端端撻著

同埋佢係King in the North
可以娶老婆啦
冇端端撻著

同埋佢係King in the North
可以娶老婆啦

終於可以有個長d既朵

而家仲要係Iron Throne既rightful heir
想點都得
上面有個留言話 Cersei 對 Tyrion 冇 feel,其實唔係。

Cersei 有講過話佢哋阿媽生完 Tyrion 之後難產死咗,所以 Cersei 好憎 Tyrion,甚至試過係 Tyrion 仲係 BB 嗰時扭/扯過佢條 J。

真係得 Jaime 係對 Tyrion 好,只不過係 Tyrion 親手殺咗 Tywin 先逼不得已要話追殺佢。
Sansa都幾狠,話哂無LF出兵幫佢地都玩完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞