[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
無責任9up第8季結局
Jon騎住Rhaegal 同龍龍騎住Drago同Night King+Viserion 決鬥,最後Drago為左保護龍母戰死,Jon同Rhaegal合力打倒Night King

一野跳到君臨城最終決戰前
Jon 同龍母生在個仔
Cersei同Jamine生左個女
因為Drago死左同Rhaegal同Jon勁friend,龍母決定唔再騎龍,Jon就騎住Rhaegal攻城,

當城外勝局已定Jon一時放鬆,比Jamine係臨死前最後一口氣用龍弓射死左仲騎係Rhaegal上面嘅Jon
Tyrion見Jamine同Jon同歸於盡,於是係Brienne同Sandor保護下冒死衝入城搵Cersei,
Tyrion保證會保護Cersei同Jamine個女,Cersei服毒後引爆主城自殺,Tyrion同Brienne帶左b女由下水道逃走,途中見到Arya,Ayra要對Lannister趕盡殺絕,Brienne同Ayra決鬥比Ayra殺左,但最後Ayra都放走左Tyrion同b女

18年之後春天龍媽同Jon個仔,去到Winterfall探完班姑姐後,去到The Wall附近遊歷,途中與到由定居係The North班野人養大Jamine同Cersei個女
百花笑~春光展~
綠柳飄~青春見~
與君共~覓芳華~
啊~趁住春日暖~
經過近半世紀戰亂,Seven Kingdoms下一代繼承人終於唔會係亂倫生出黎嘅白痴仔啦!
阿門
我已經放棄晒所有GOT角色

請投night king一票

睇完第7季已經對所有角色冇曬興趣,唔該night king同我殺撚曬佢地
第七季冇左GRRM幫手度故真係差左好多。
唔知係咪因為主線擺左落 Jon 同 Dany 到,Winterfell 變左分線,好難係七集入面講佢地啲攻心計,搞到LF太快比 Sansa 將軍,瞬時只想下降。
.
Jon 自從破處就開始曳曳
唔知係咪因為主線擺左落 Jon 同 Dany 到,Winterfell 變左分線,好難係七集入面講佢地啲攻心計,搞到LF太快比 Sansa 將軍,瞬時只想下降。
.

今季好明顯CUT左成3集文戲
其實arya係咪真係比little finger呃左?成個局淨係sansa諗出嚟?

arya一入去都以為係審佢自己
前一集仲去搵家姐講數

係咪真係咁蠢
其實arya係咪真係比little finger呃左?成個局淨係sansa諗出嚟?

arya一入去都以為係審佢自己
前一集仲去搵家姐講數

係咪真係咁蠢

夾晒戲啦
lf場審判根本無里頭無必要
今季啲人物性格完全突顯唔到
又冇震撼性
例如Cersi上一季炸爆成個high septon
真係令人心寒

今季靜係push劇情
冇哂鋪排 LF死左我都冇咩感覺
其實點解bran上hodor 身會搞到佢細個開始講唔到其他野 又話改變唔到過去

因為bran令到過去既hodor知道左自己會點死,然後小hodor精神崩潰

咁多段淨係得呢段睇到有啲感觸

唔係睇片途中又掛住玩VR
一心二用 玩壞腦咩

唔係hodor都係易形者 佢救bran留得太耐先會令以前既佢變弱智?bran被wights追殺個陣返左過去見到hodor係正常人

三眼毒撚見住身邊班人死哂仲要懶係看破紅塵咁
零感情都算,扮到自己植物人咁款,呢條友真係無咩意義
Jon亂倫
今集頭半個鐘Jon snow 開ted talk 講點殺wight 好有tvb膠劇feel 講真捉鬼呢個劇情真係好唔掂
估到三傻果場戲D對白唔係問Arya係問Little Finger
明明上一集比佢撚狗咁玩
今集冇啦啦開竅識屈人
成條線好廢
LF死得好廢
.

人妻阿姨都搞
Lf 咁死真係
唔明點解要有bran呢個角色係到開外掛

唔係Bran開外掛佢根本做到完美奸人
冇人屈到佢
下季終於變番冰與火之歌

大家係咪一直以為佢係權力的遊戲
會玩權鬥為主

咪就係

有班人仲想睇番varys LF早幾季嗰類權鬥......winter is coming都講左咁耐啦實有日殺到黎
到時又會走出黎話點解無大戰
今集頭半個鐘Jon snow 開ted talk 講點殺wight 好有tvb膠劇feel 講真捉鬼呢個劇情真係好唔掂

好大違和感 仲有Euron呢條癲佬得閒出黎搞下笑
lf場審判根本無里頭無必要

咩呀佢唔公審點服眾

仲服乜鬼眾 事前成棚人知道哂傾掂哂數咁
審果陣連班guards都冇驚訝過,大家做場大龍鳳夾撚哂戲
無責任9up第8季結局
Jon騎住Rhaegal 同龍龍騎住Drago同Night King+Viserion 決鬥,最後Drago為左保護龍母戰死,Jon同Rhaegal合力打倒Night King

一野跳到君臨城最終決戰前
Jon 同龍母生在個仔
Cersei同Jamine生左個女
因為Drago死左同Rhaegal同Jon勁friend,龍母決定唔再騎龍,Jon就騎住Rhaegal攻城,

當城外勝局已定Jon一時放鬆,比Jamine係臨死前最後一口氣用龍弓射死左仲騎係Rhaegal上面嘅Jon
Tyrion見Jamine同Jon同歸於盡,於是係Brienne同Sandor保護下冒死衝入城搵Cersei,
Tyrion保證會保護Cersei同Jamine個女,Cersei服毒後引爆主城自殺,Tyrion同Brienne帶左b女由下水道逃走,途中見到Arya,Ayra要對Lannister趕盡殺絕,Brienne同Ayra決鬥比Ayra殺左,但最後Ayra都放走左Tyrion同b女

18年之後春天龍媽同Jon個仔,去到Winterfall探完班姑姐後,去到The Wall附近遊歷,途中與到由定居係The North班野人養大Jamine同Cersei個女
百花笑~春光展~
綠柳飄~青春見~
與君共~覓芳華~
啊~趁住春日暖~
經過近半世紀戰亂,Seven Kingdoms下一代繼承人終於唔會係亂倫生出黎嘅白痴仔啦!
阿門

這麼認真地9Up
辛苦晒

好moon口牙
friendzone= 阿雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞