[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
有冇人覺得Bran成日話乜都知,又唔教大家點打場仗...

又要迫我答多次

1. 重逢果集Bran 有話佢對於未來只係睇到一d零星碎片, 但咁又好似唔符合三眼仔睇通過去現在未來嘅設定,咁就應該係關乎 2

2. 佢地而家成班人處於命運嘅分叉口,連神都干涉唔到以後會點發展,所有事態都取決於呢班人點去選擇,最明顯例證bran見到arya喺十字路口,但以為佢會去king’s landing,呢句話我相信有好強嘅隱喻

換句話講,3眼仔自古以來都可以睇穿過去現在未來,但「未來」黎到當下呢個點已經完左,所以bran乜柒都唔知

再簡單d諗,bran就係D&D,佢睇撚晒成套書所以前事知道晒,但未來個劇本神 (DDRM) 根本未撚寫 ,所以佢想做劇透撚都做唔到

簡單啲講,佢既能力只係睇到四維而未到7-8維空間
今集肥sam都話佢睇錯野
我買重night king 贏

night king 開戰原因係一個迷

到最後可能 night king 係忠的,佢出現令 westeros 團結

唔係掛
點睇都唔似忠

原著無絕對的忠,絕對的奸
越來越多人老吹,長城根本係ww起的
係楚河漢界,一人一邊
點知人類越界

咁好予盾
人類越界就要開戰
但開戰既目的係想團結westeros?
有冇人覺得Bran成日話乜都知,又唔教大家點打場仗...

又要迫我答多次

1. 重逢果集Bran 有話佢對於未來只係睇到一d零星碎片, 但咁又好似唔符合三眼仔睇通過去現在未來嘅設定,咁就應該係關乎 2

2. 佢地而家成班人處於命運嘅分叉口,連神都干涉唔到以後會點發展,所有事態都取決於呢班人點去選擇,最明顯例證bran見到arya喺十字路口,但以為佢會去king’s landing,呢句話我相信有好強嘅隱喻

換句話講,3眼仔自古以來都可以睇穿過去現在未來,但「未來」黎到當下呢個點已經完左,所以bran乜柒都唔知

再簡單d諗,bran就係D&D,佢睇撚晒成套書所以前事知道晒,但未來個劇本神 (DDRM) 根本未撚寫 ,所以佢想做劇透撚都做唔到

簡單啲講,佢既能力只係睇到四維而未到7-8維空間
今集肥sam都話佢睇錯野

睇漏姐
我買重night king 贏

night king 開戰原因係一個迷

到最後可能 night king 係忠的,佢出現令 westeros 團結

唔係掛
點睇都唔似忠

原著無絕對的忠,絕對的奸
越來越多人老吹,長城根本係ww起的
係楚河漢界,一人一邊
點知人類越界

咁好予盾
人類越界就要開戰
但開戰既目的係想團結westeros?

Night king 係starks
而且有可能擁有預知未來的能力

網上好多老吹網,
Google 下睇完就算

我覺得有個theory 幾make sense
係關於Bran 同 night king 既關係
Cersei個癲婆真係好硬頸
自私到死 死到臨頭都唔肯讓步

試下代入cersei個角色諗下其實都唔難理解

雙親+3個仔死哂, 至親Jaime又開始隱瞞同猜忌, 傳言逐一成真; 但佢仍然一心想幫後代建立皇朝, 擺明就係House>survive

況且佢唔係無諗後著, 以佢性格又點會乖乖地借兵休戰
rickon stark應該係成套戲最慘既角色,由出生到死之前都完全係一個路人甲既角色

雙親+3個仔死哂, 至親Jaime又開始隱瞞同猜忌, 傳言逐一成真; 但佢仍然一心想幫後代建立皇朝, 擺明就係House>survive

3個仔女死晒都係佢自己攞黎
壞事做盡 要承受番自己結既果
DDRM
rickon stark應該係成套戲最慘既角色,由出生到死之前都完全係一個路人甲既角色

如果佢仲在生 唔知個劇情會點
我想問vale個on9細路係咪仲未死嫁

佢唔出兵 Jon龍母唔夠打 其實都係死
黃金團二萬人可以夠執雞?人地係百萬zombie
完全唔明佢諗咩

完全唔明佢諗咩

咪就係
硬頸到呢

完全唔明佢諗咩

女人話事都係on9
睇野唔長遠
只顧眼前利害

乞人憎程度同Joffrey 有得比
不過屌還屌都要讚佢真係將係電視度拍到high fantasy
睇佢making of 每集D戰爭場面都拍得好有心思
用哂實景+CG
特登整左個冰湖去拍Night King玩奧運
我地要屌應該係專屌D&D
諗諗下都幾on9
LF咁醒應該晨早知道bran會開外掛會踢爆佢所有野
又知道兩姊妹最憎係有份殺佢老豆嘅人
佢應該一係離開winter fell 一係殺左bran
無理由仲咁蠢去離間兩姊妹
龍女同jon 今季仲要特登鋪條感情線
搞到佢地兩個都變哂on9
今季啲人全部失去哂個人特色
之前幾季塑造嘅都浪費哂
龍女同JON扑野好正常
佢地家族唔係近親通婚架咩

完全唔明佢諗咩

女人話事都係on9
睇野唔長遠
只顧眼前利害

但係如果拍佢地一條心打ww又比人笑tbb劇情

完全唔明佢諗咩

女人話事都係on9
睇野唔長遠
只顧眼前利害

但係如果拍佢地一條心打ww又比人笑tbb劇情

其實一條冰龍已經吊打佢2萬黃金團
無限噴冰
仲要有個標槍世界冠軍騎係隻龍上面
諗諗下都幾on9
之前幾季塑造嘅都浪費哂

LF一聽到Bran識講Chaos is a ladder就好謀定後路著草啦
諗諗下都幾on9
之前幾季塑造嘅都浪費哂

LF應該唔知Bran有外掛
否則仲唔立刻走人咩
點會仲on99咁走去送禮
不過我唔係好明Bran同佢講chaos is the ladder (sth like that, 唔係好記得)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞