[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
姑姐
[FF] 硬係覺得傳承問題有d伏線 會唔會龍母立tyrion做傳承人 實好撚感動 知人善任賢君咁 轉頭兩個一鑊熟

好明顯佢講傳承問題就係暗示dany會有左jon個仔or女

但dany不能懷孕喎

係咩,已經唔記得左點解

第一季個巫婆詛咒佢
話到太陽從西邊升起,海都乾晒,佢先會有bb
所以dany以為自己唔會有bb
但其實巫婆無話永遠無
如果應左呢個預言
(亂up)例如:冬天成個海結晒冰,somehow太陽又用黎比喻其他野,然後係西面升起
其實都可以有

我覺得呢幾兩集都舖緊佢會有jon嘅bb
今集就好似TVB兇手解釋返自己點殺人咁去講jon身世
其實有留心睇早幾季就1早知
d人post晒FB ig 發現新大陸咁
真係好撚柒
識睇一定係屌柒今季
最尾呢集都算好睇

Jaime終於離開西后
不過真係唔明Cersei諗乜
班北佬+龍女啲人死晒變晒做Wights
你條命都活唔長啦
Night King 如果打贏就三條龍+百萬大軍

Bran都唔係咩都知 要人提下先返去睇
Jon = Aegon Targaryen Prince That Was Promised
下季可能靠Sam+Bran呢個組合做後援 應該好屈機

我見佢呢集1個鐘20分鐘其實都唔夠佢用
講真一開始十集咪好囉
故事進度可以慢少少 唔使咁多plot hole
對話同劇情質素明顯差咗好多
希望下季D&D做好啲 收好條尾呀

演員人工每集計
五個主角每集 1.1 million
已經用咗唔少 budget
最尾呢集都算好睇

Jaime終於離開西后
不過真係唔明Cersei諗乜
班北佬+龍女啲人死晒變晒做Wights
你條命都活唔長啦
Night King 如果打贏就三條龍+百萬大軍

Bran都唔係咩都知 要人提下先返去睇
Jon = Aegon Targaryen Prince That Was Promised
下季可能靠Sam+Bran呢個組合做後援 應該好屈機

我見佢呢集1個鐘20分鐘其實都唔夠佢用
講真一開始十集咪好囉
故事進度可以慢少少 唔使咁多plot hole
對話同劇情質素明顯差咗好多
希望下季D&D做好啲 收好條尾呀

演員人工每集計
五個主角每人每集 1.1 million
已經用咗唔少 budget
狂賀littlefinger終於收皮
bran終於有啲啲作用
sansa終於成才 好似係
雖然其實覺得如果sansa同arya一早知littlefinger背叛ned搞咁大龍鳳唔直接做低佢好on9
btw jaime終於離開cersei
Tyrion最尾係門口望住jon入去同龍母扑野
呢幕做黎做咩
有咩意味

Tyrion不嬲都想Dany搵人做繼承王位
宜家達成左佢意願

見reddit有人話之前Peter做過訪問話 tyrion中意dany

竟然?
接受唔到喎

同埋呢兩季
Tyrion唔飲酒又唔搵whore
好唔慣
好似變左另一個人咁
雖則畀家姐、老豆、情人害jeh
都唔好無埋自己丫
Jon 同 dany 條感情線好生硬 有啲難頂
衰過之前同ygritte條線

衰過D毒撚FF咁 講幾句 見下面 就有曬feel 可以扑野
突然之間 2個都可以對大家有感情
冇啦啦有條感情線出現左

龍女不嬲靚仔有型就得架啦, 之前都同兄弟幫個大佬做sp 啦

咪係 同sp夠係一兩集就扑野
唔明點解咁想睇感情線
got不嬲發展得好快 唔覺有咩突兀

唔係想睇 覺得好生硬姐

成個感覺好似去㩒鐘仔咁

上面話撞名嗰啲係咪弱智?
佢地好多都用返祖先名
你睇下stark嗰堆
Got culture黎

有無認真睇過成套戲成撚日見到啲肥皀問題
點解龍母d野人兵好似死極都仲有咁
Tormund唔好死呀 我仲等緊佢同大山婆make babies架

Jaime Brienne OTP

Jaime Brienne
佢地兩個喺dragon pit同cersei互望果陣勁尷尬
上面話撞名嗰啲係咪弱智?
佢地好多都用返祖先名
你睇下stark嗰堆
Got culture黎

有無認真睇過成套戲成撚日見到啲肥皀問題

話佢撞既名係Rhaegar個大仔個名
Rhaegar有3個仔女
Aegon Rhaenys 同Aegon
Targaryen咁多年都冇試過兩個仔女同一個名, 你都唔會改自己兩個仔同一個名啦

你冇認真睇人地既回覆就咪插人啦
岩岩先睇完第3季 係咪唔應該入黎

快啲漂白水洗腦

快啲漂白水洗腦

走先 乜都睇唔到

快啲漂白水洗腦

走先 乜都睇唔到

睇完第3季好撚嬲

快啲漂白水洗腦

走先 乜都睇唔到

睇完第3季好撚嬲

快D睇第4季
唔好比佢停
條龍開左外掛 唔洗reload
條龍開左外掛 唔洗reload

非生物丫嘛
講咁多經既wall一野被收皮
Theon俾人踢j冇感覺
講咁多經既wall一野被收皮

BIN得C
Theon俾人踢j冇感覺

What is dead may never die

選角一流
Reek俾人踢春袋令我諗翻起mr bean套戲mr bean練咗鐵蛋功同唔知邊個反派打個幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞