[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
第七季啲時間仲快過睇電影
第八季九成爛尾/同劇透一樣
睇唔透最後tyrion 表情係唔鐘意佢地搞埋定點

比人搶閘

lplm
其實arya係咪真係比little finger呃左?成個局淨係sansa諗出嚟?

arya一入去都以為係審佢自己
前一集仲去搵家姐講數
其實arya係咪真係比little finger呃左?成個局淨係sansa諗出嚟?

前一集仲去搵家姐講數

arya一返到去第一件事就叫sansa唔好信lf
係果時ayra應該就同sansa已經傾好左要點set個局(依家幾肯定bran已經同sansa講曬lf既背叛,而arya後到加多把口就更加肯定)
偷窺同搵紙仔應該係一個局黎引佢落搭
表面上做到好不和睇lf會俾咩反應
如果係想幫佢地和好就放過佢,離間就殺
結果就同佢地預計既一樣係想離間佢兩姐妹
其實你見ayra入到去房,俾sansa判決果下個神色無驚成副睇戲咁既樣,bran又坐係度陰陰嘴咁笑
都估到成件事係個局,特登做俾if睇

前一集仲去搵家姐講數

arya一返到去第一件事就叫sansa唔好信lf
係果時ayra應該就同sansa已經傾好左要點set個局(依家幾肯定bran已經同sansa講曬lf既背叛,而arya後到加多把口就更加肯定)
偷窺同搵紙仔應該係一個局黎引佢落搭
表面上做到好不和睇lf會俾咩反應
如果係想幫佢地和好就放過佢,離間就殺
結果就同佢地預計既一樣係想離間佢兩姐妹
其實你見ayra入到去房,俾sansa判決果下個神色無驚成副睇戲咁既樣,bran又坐係度陰陰嘴咁笑
都估到成件事係個局,特登做俾if睇

咁上集sansa搵倒啲人面
佢地為張紙仔嘈果段點解釋?
仲有一點
講證據果時
sansa知道曬lf出賣佢老豆,推阿姨落樓,賣佢俾波頓家d野
而arya知把匕首其實真正擁有者係if
即係三姐弟妹其實事前已經講曬全部事既經過,所以先會sansa同ayra都知d本身佢唔應該會知既事實
係城樓果時ayra仲講左句話知道曬家姐經歷過d咩悲劇
都係其中一個線索
冇睇個故仔開頭,mad king 點解會mad左?
其實會唔會係俾robert 害
仲有一點
講證據果時
sansa知道曬lf出賣佢老豆,推阿姨落樓,賣佢俾波頓家d野
即係三姐弟妹其實事前已經講曬全部事既經過,所以先會sansa同ayra都知d本身佢唔應該會知既事實
都係其中一個線索

Arya 入去時問家姐係咪真係要咁做,應該係指對付LF,佢知sansa知真相後掙扎緊出唔出手
仲有一點
講證據果時
都係其中一個線索

Arya 入去時問家姐係咪真係要咁做,應該係指對付LF,佢知sansa知真相後掙扎緊出唔出手

其實都做得幾明顯,入去時問係咪真係要咁做
講證據時bran出口講左句嚇到lf差d賴屎
件事一完上城樓傾計果時arya話無法想像家姐受過既苦
全部都證明佢地夾曬計
最後影tyrion咁耐有乜用意

加埋之前佢話後悔害死cercie d仔女
應該想話佢猶豫緊以後應該企邊一面

知道佢有咗BB之後
猶豫緊好唔好幫家族最後一次

分分鐘Cercie係有同佢講黃金軍團單嘢

加埋之前佢話後悔害死cercie d仔女
應該想話佢猶豫緊以後應該企邊一面

知道佢有咗BB之後
猶豫緊好唔好幫家族最後一次

分分鐘Cercie係有同佢講黃金軍團單嘢

係Cercie知Tyrion多疑唔會輕易信佢
所以專登摸住個肚令佢估到自己有左,以為佢會有返少少母性會幫拖
Lf 咁死真係
唔明點解要有bran呢個角色係到開外掛
好開心 終於睇到JOFFREY死

我地陪你回帶傾,呢幕係又開心又驚喜嘅

真係好爽快

證明joffrey演得好好,又mk又黑人憎

GRRM有寫信比Joffery讚佢演得好 話大家都好憎佢

依套野入面最克人憎既都係最好演技
西后 無jer佬 剝皮佬 LF joffrey 全部英國演員屈曬機

其次係sansa 由一個死港女開始
歷盡滄桑演到變lady stark 其實咁後生黎講都好勁

反而jon唔知係導演叫佢咁演定點
真係好似成日都未訓醒咁
龍母我覺得就不過不失啦 成日出水咁既樣

個人幾鍾意hondor,肥sam,奧巴馬,紅毛野人(唔記得咩名),千面人

另外藍禮扑野個幕真係好深刻,一開波同百花床戰之後再同佢個妹打車輪,如果唔係雙性戀真係好佩服佢做得出
其實點解bran上hodor 身會搞到佢細個開始講唔到其他野 又話改變唔到過去
其實點解bran上hodor 身會搞到佢細個開始講唔到其他野 又話改變唔到過去

因為bran令到過去既hodor知道左自己會點死,然後小hodor精神崩潰

因為bran令到過去既hodor知道左自己會點死,然後小hodor精神崩潰

咁多段淨係得呢段睇到有啲感觸

唔係睇片途中又掛住玩VR
一心二用 玩壞腦咩

Hold the door !!!!!

唔係睇片途中又掛住玩VR
一心二用 玩壞腦咩

唔係hodor都係易形者 佢救bran留得太耐先會令以前既佢變弱智?bran被wights追殺個陣返左過去見到hodor係正常人
睇到好亂龍媽阿哥有咁大年紀?

冇睇過頭六季
[quote]睇到好亂龍媽阿哥有咁大年紀?

阿哥 名都講埋係Rhaegar
岩岩睇番16年劇透全中 真係屌你老母
睇左7季 theon終於爭氣

無人知?

可能佢想玩埋一份
又突然諗起he is too short for me
最終成為Ser Friendzone MK. ll
鳩嗡

伏線黎
個人覺得點都同西后有關
如果正常計 jon+龍母依個組合開香檳都黎唔切
根本無野值得西口西面
點都有啲野唔正路

有可能佢會係第8季會背叛dany 幫返自己屋企都唔定
佢而家知道咗西女人有咗,但係dany係生唔到(係佢認知上)
可能覺得dany做咗女王嘅話,未知繼任人係邊個,變相未來因素唔穩定
加上佢同jon 啪咗,關係起變化,可能會偏咗去jon到 or 唔聽佢講野

假設西女人話將來我會比你做hand 扶助呢個bb做國王/女王
tyrion會改變心意都唔奇,佢自己都話啦,有內疚

不過我都係覺得西女人個b唔會出到世(根據預言)

我都有咁嘅feel
佢知Cersei "有咗"之後off screen 傾左乜冇人知
可能講左Dany succession 嘅祕密俾佢知
甚至deal好Dany 死後佢會扶Cersei 個BB 上皇座
所以見到Jon + Dany Tyron心情復雜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞