[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
係咪我miss 左
班無垢唔係俾greyjoy 個呀叔圍緊架咩
無啦啦點解無事會係kings landing

只係圍攻佢地船隊 等佢地困左係凱岩城個邊
之後無提過 無啦啦今集集結左
LF 最尾咁樣輸真係接受唔到,明明頭幾季係好醒,之後智力下降到咁,第七季仲要咩都沒做過就死左。

好明顯冇左書唔識點寫

其實有bran係到好難扮到落去
上集都爭啲搞到arya同stark反目啦

應該係arya佢地布既局
bran一早識穿呢d仆街
見有外國人估話night king都可能有3眼raven既能力 會唔會有咁既可能
最後影tyrion咁耐有乜用意

無人知?

可能佢想玩埋一份
又突然諗起he is too short for me
最終成為Ser Friendzone MK. ll
鳩嗡
LF 最尾咁樣輸真係接受唔到,明明頭幾季係好醒,之後智力下降到咁,第七季仲要咩都沒做過就死左。

好明顯冇左書唔識點寫

其實有bran係到好難扮到落去
上集都爭啲搞到arya同stark反目啦

應該係arya佢地布既局
bran一早識穿呢d仆街

同埋bran 依d 上帝視角角色少出為妙,幾季之前鋪d 策略,比bran 一野就爆曬出黎,其他人根本唔洗玩,好似球證落埋場踢波
其實我覺得LF最理想嘅死法應該係
冇人知所有野係佢做 要靠Bran睇返過去先揭穿佢
咁先突顯到佢個種陰險同神不知鬼不覺
佢最錯就係喺Sansa面前直接推佢阿姨落街

無人知?

可能佢想玩埋一份
鳩嗡

伏線黎
個人覺得點都同西后有關
如果正常計 jon+龍母依個組合開香檳都黎唔切
根本無野值得西口西面
點都有啲野唔正路
有冇人記得個光頭肥仔係多恩同4個毒女人一齊出現個集 其實表示左D咩 個肥佬係奸?

無人知?

可能佢想玩埋一份
鳩嗡

伏線黎
個人覺得點都同西后有關
根本無野值得西口西面
點都有啲野唔正路

有可能佢會係第8季會背叛dany 幫返自己屋企都唔定
佢而家知道咗西女人有咗,但係dany係生唔到(係佢認知上)
可能覺得dany做咗女王嘅話,未知繼任人係邊個,變相未來因素唔穩定
加上佢同jon 啪咗,關係起變化,可能會偏咗去jon到 or 唔聽佢講野

假設西女人話將來我會比你做hand 扶助呢個bb做國王/女王
tyrion會改變心意都唔奇,佢自己都話啦,有內疚

不過我都係覺得西女人個b唔會出到世(根據預言)
有冇人記得個光頭肥仔係多恩同4個毒女人一齊出現個集 其實表示左D咩 個肥佬係奸?

佢幫dany拉攏佢地姐,再幫埋手拉埋olenna
好開心 終於睇到JOFFREY死

我地陪你回帶傾,呢幕係又開心又驚喜嘅

真係好爽快

證明joffrey演得好好,又mk又黑人憎

GRRM有寫信比Joffery讚佢演得好 話大家都好憎佢

依套野入面最克人憎既都係最好演技
西后 無jer佬 剝皮佬 LF joffrey 全部英國演員屈曬機

其次係sansa 由一個死港女開始
歷盡滄桑演到變lady stark 其實咁後生黎講都好勁

反而jon唔知係導演叫佢咁演定點
真係好似成日都未訓醒咁
龍母我覺得就不過不失啦 成日出水咁既樣

Cant agree more!!!

超鍾意reek同ramsay bolton!!!
佢兩個d場口好好睇
Ramsay死左好傷心

不過ramsay叫死得好睇
佢臨尾都係又奸又醒
係算漏左LF會幫拖

好過今季LF死前變弱智

ramsay我反而唔憎佢,因為佢真係有料到
無IF幫拖,you know nothing死左九世
條友政治一般,領兵又一般,生存到今日真係主角光環所致

有料到?
唔覺一個一日到黑淨識flay your skin嘅變態佬內政有咩咁叻
LF一大支軍團正面衝入去竟然一路上冇哨兵/spy見到都真係有d奇
佢上到位只不過膠化Lord Bolton,心諗一個咁有心計嘅人會唔防心理變態咩都做得出嘅仔
雖然佢係靚仔,不過佢死我好心良

一個有勇有謀既人,比你講到係joffrey層次既變態佬,睇黎你真係好憎佢~
扮豬食老虎搶臨冬城,利用Reek搶Moat Cailin,
Yara救reek個度,都睇得出佢戰鬥力唔弱
私生子之戰殺Rickon引Jon出黎,jon大軍局住衝,比人圍到水洩不通
當然殺Roose我都覺得夾硬黎,同埋上面d例子亦都稱唔上大智慧
但ramsay絕對唔住淨係得變態既無料廢柴

無人知?

可能佢想玩埋一份
鳩嗡

伏線黎
個人覺得點都同西后有關
根本無野值得西口西面
點都有啲野唔正路

有道理
Cersei懷孕
而龍母原本(根本?)唔可能生仔
House of Lennister何去何從?
唔會做教子下話
有冇人覺得Bran成日話乜都知,又唔教大家點打場仗...
好開心 終於睇到JOFFREY死

我地陪你回帶傾,呢幕係又開心又驚喜嘅

真係好爽快

證明joffrey演得好好,又mk又黑人憎

GRRM有寫信比Joffery讚佢演得好 話大家都好憎佢

依套野入面最克人憎既都係最好演技
西后 無jer佬 剝皮佬 LF joffrey 全部英國演員屈曬機

其次係sansa 由一個死港女開始
歷盡滄桑演到變lady stark 其實咁後生黎講都好勁

反而jon唔知係導演叫佢咁演定點
真係好似成日都未訓醒咁
龍母我覺得就不過不失啦 成日出水咁既樣

Cant agree more!!!

超鍾意reek同ramsay bolton!!!
佢兩個d場口好好睇
Ramsay死左好傷心

不過ramsay叫死得好睇
佢臨尾都係又奸又醒
係算漏左LF會幫拖

好過今季LF死前變弱智

ramsay我反而唔憎佢,因為佢真係有料到
無IF幫拖,you know nothing死左九世
條友政治一般,領兵又一般,生存到今日真係主角光環所致

有料到?
唔覺一個一日到黑淨識flay your skin嘅變態佬內政有咩咁叻
LF一大支軍團正面衝入去竟然一路上冇哨兵/spy見到都真係有d奇
佢上到位只不過膠化Lord Bolton,心諗一個咁有心計嘅人會唔防心理變態咩都做得出嘅仔
雖然佢係靚仔,不過佢死我好心良

一個有勇有謀既人,比你講到係joffrey層次既變態佬,睇黎你真係好憎佢~
扮豬食老虎搶臨冬城,利用Reek搶Moat Cailin,
Yara救reek個度,都睇得出佢戰鬥力唔弱
私生子之戰殺Rickon引Jon出黎,jon大軍局住衝,比人圍到水洩不通
當然殺Roose我都覺得夾硬黎,同埋上面d例子亦都稱唔上大智慧
但ramsay絕對唔住淨係得變態既無料廢柴

Sor我口氣重得濟
佢絕對係有謀略有心計嘅人
係我角度睇佢發展到最後都可能只係Conqueror of the world而非Ruler of the world
加上主觀情感上討厭剝皮放狗呢類野
所以先咁憎

我仲一直諗Varys密謀緊D咩

我仲一直諗Varys密謀緊D咩

呢一季....都唔多見到佢有咩特別野
不過alt shift x 有條片係講佢,巴打有興趣可以睇下
有冇人覺得Bran成日話乜都知,又唔教大家點打場仗...

其實佢d能力用喺打仗上面的話
一早見到敵軍主力不在Casterly Rock
可能Queen of thorne 唔洗咁快玩完
不過佢d能力唔多可靠
之前見到Jon係Lyanna所出但見唔到同Rhaegar結婚
原全變咗另一回事
兩姊妹搞咁耐原來最後輸左俾bran, 浪費左LF
睇到SHAE背叛左TYRION真係好無奈
[qu ote]睇到SHAE背叛左TYRION真係好無奈[/quote]
唉屌

無人知?

可能佢想玩埋一份
鳩嗡

伏線黎
個人覺得點都同西后有關
根本無野值得西口西面
點都有啲野唔正路

有道理
Cersei懷孕
而龍母原本(根本?)唔可能生仔
House of Lennister何去何從?
唔會做教子下話

應該有關啦,我諗係Tyrion 個時即醒起龍母生唔到仔 就同Cersei講就算龍母坐到iron throne 都只不過坐到佢死就完,提出左繼承人問題。然後promise Cersei佢會去爭個繼承權去幫Lainnister 拎條保險線。

另外可能Tyrion 同Cersei Promise 如果佢肯幫拖,佢會出面保住佢個仔/連人帶仔條命。到時Targaryen絕左後,反而Lannister 有下一代接落去就實有機會拎得番個throne. 尤其係家陣冇咩House有能力係龍母死左之後爭得贏Lannister。點知Cersei 假意ok 去背叛佢地

呀又再點知個呀Jon 啪左Danny,Tyrion驚個繼承權有機會流去俾呀Jon。由其係佢知Danny信Jon而Jon亦都係個Good Leader所以就黑面了。

btw Greyjoy條線好想睇,都唔知番邊度搵家姐了

利伸: FF
終於睇完兼追完post
[qu ote]睇到SHAE背叛左TYRION真係好無奈

唉屌[/quote]

其實我一路覺得呢個係伏線
Shae其實真係鍾意tyrion

Tyrion本來咪叫varys送走shae
但varys同佢講如果佢一日仲係度,tyrion都發揮唔到加有顧慮(好似tyrion勸dany唔帶darrio去westeros)
而且走返free cities都唔夠,tyrion唔會死心
所以先扮出賣佢搭上佢老豆,令tyrion完全死心

一路以黎我都覺係個局, varys要引導tyrion去幫dany
因為tyrion真係人材
定我諗多左?

而tyrion今集見到dany同jon係失望
明明係mereen已經教好左dany
做大事唔可以帶情人係身邊
只會令佢有顧慮
點知jon主動搞dany...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞