[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
今集有冇人會以為個士兵手多多打開個盒,然後人咬人咁又有一堆喪屍出黎俾西后睇?

當walking dead 咩呢套野要White Walker先轉到做喪屍唔係靠咬人
下季終於變番冰與火之歌

大家係咪一直以為佢係權力的遊戲
會玩權鬥為主

咪就係

有班人仲想睇番varys LF早幾季嗰類權鬥......winter is coming都講左咁耐啦實有日殺到黎
到時又會走出黎話點解無大戰

就係因為大戰前佢冇好好收番哂d伏線
留左lf係到,完全融入唔到條主線
唯有格硬收
下季終於變番冰與火之歌

會玩權鬥為主

咪就係

有班人仲想睇番varys LF早幾季嗰類權鬥......winter is coming都講左咁耐啦實有日殺到黎

唯有格硬收

收佢皮
鬼唔知要打ww咩
問題係佢之前d線完得柒丫嘛
Cersei講到自己係老豆身上學左幾多野
又串Jaime又盛
你老豆咪教過你要同敵人合作囉
學人玩謀略
下季終於變番冰與火之歌

會玩權鬥為主

咪就係

唯有格硬收

我覺得算收得幾好,LF鬼知佢對手係x教授同妖后
下季終於變番冰與火之歌

會玩權鬥為主

咪就係

唯有格硬收

一個鋪排左咁耐既角色最後落得咁既雞肋下場
我真係接受唔到
下季終於變番冰與火之歌

會玩權鬥為主

咪就係

唯有格硬收

其實應該冇乜人相信三眼烏鴉呢樣野
下季終於變番冰與火之歌

會玩權鬥為主

咪就係

唯有格硬收

我真係接受唔到

其實你發現一到dead or alive嘅地步,所有靠計謀嘅角色都變得冇用,你睇下varys今季行行企企,我覺得導演係有心營造呢種感覺
大家會唔會睇錯左tyrion
人地第四季都洗左白
由陰謀撚變左大愛左膠
佢一心諗住推個明君改變世界

上一集鋪左繼承人既伏筆
佢又一直好欣賞jon snow
佢應該諗緊jon係更好既明君人選

提利昂不嬲都係第2男主角
反而我覺得jamie 真係由奸變忠
第一季真係唔鍾意佢,唔知乜事要針對ned
睇番jamie自白先知ned睇到佢殺瘋王
指控佢弒君者,先開始同情jamie

Jamie 真係洗得好白,而家佢係GOT入邊我最唔想佢死
之前有書跟有條路, 而家本書又未寫完, 佢咪夾硬埋尾囉.
(不過結果MARTIN已經講左俾編劇知)
我買重night king 贏

night king 開戰原因係一個迷

到最後可能 night king 係忠的,佢出現令 westeros 團結

唔係掛
點睇都唔似忠
無責任9up第8季結局
Jon騎住Rhaegal 同龍龍騎住Drago同Night King+Viserion 決鬥,最後Drago為左保護龍母戰死,Jon同Rhaegal合力打倒Night King

一野跳到君臨城最終決戰前
Jon 同龍母生在個仔
Cersei同Jamine生左個女
因為Drago死左同Rhaegal同Jon勁friend,龍母決定唔再騎龍,Jon就騎住Rhaegal攻城,

當城外勝局已定Jon一時放鬆,比Jamine係臨死前最後一口氣用龍弓射死左仲騎係Rhaegal上面嘅Jon
Tyrion見Jamine同Jon同歸於盡,於是係Brienne同Sandor保護下冒死衝入城搵Cersei,
Tyrion保證會保護Cersei同Jamine個女,Cersei服毒後引爆主城自殺,Tyrion同Brienne帶左b女由下水道逃走,途中見到Arya,Ayra要對Lannister趕盡殺絕,Brienne同Ayra決鬥比Ayra殺左,但最後Ayra都放走左Tyrion同b女

18年之後春天龍媽同Jon個仔,去到Winterfall探完班姑姐後,去到The Wall附近遊歷,途中與到由定居係The North班野人養大Jamine同Cersei個女
百花笑~春光展~
綠柳飄~青春見~
與君共~覓芳華~
啊~趁住春日暖~
經過近半世紀戰亂,Seven Kingdoms下一代繼承人終於唔會係亂倫生出黎嘅白痴仔啦!
阿門

這麼認真地9Up
辛苦晒

好moon口牙

第八季劇透,殘體字,慎入 http://mp.weixin.qq.com/s/yt8TjQbSUBMWDuahaIp6Hw
有冇人覺得Bran成日話乜都知,又唔教大家點打場仗...

又要迫我答多次

1. 重逢果集Bran 有話佢對於未來只係睇到一d零星碎片, 但咁又好似唔符合三眼仔睇通過去現在未來嘅設定,咁就應該係關乎 2

2. 佢地而家成班人處於命運嘅分叉口,連神都干涉唔到以後會點發展,所有事態都取決於呢班人點去選擇,最明顯例證bran見到arya喺十字路口,但以為佢會去king’s landing,呢句話我相信有好強嘅隱喻

換句話講,3眼仔自古以來都可以睇穿過去現在未來,但「未來」黎到當下呢個點已經完左,所以bran乜柒都唔知

再簡單d諗,bran就係D&D,佢睇撚晒成套書所以前事知道晒,但未來個劇本神 (DDRM) 根本未撚寫 ,所以佢想做劇透撚都做唔到
無責任9up第8季結局
Jon騎住Rhaegal 同龍龍騎住Drago同Night King+Viserion 決鬥,最後Drago為左保護龍母戰死,Jon同Rhaegal合力打倒Night King

一野跳到君臨城最終決戰前
Jon 同龍母生在個仔
Cersei同Jamine生左個女
因為Drago死左同Rhaegal同Jon勁friend,龍母決定唔再騎龍,Jon就騎住Rhaegal攻城,

當城外勝局已定Jon一時放鬆,比Jamine係臨死前最後一口氣用龍弓射死左仲騎係Rhaegal上面嘅Jon
Tyrion見Jamine同Jon同歸於盡,於是係Brienne同Sandor保護下冒死衝入城搵Cersei,
Tyrion保證會保護Cersei同Jamine個女,Cersei服毒後引爆主城自殺,Tyrion同Brienne帶左b女由下水道逃走,途中見到Arya,Ayra要對Lannister趕盡殺絕,Brienne同Ayra決鬥比Ayra殺左,但最後Ayra都放走左Tyrion同b女

18年之後春天龍媽同Jon個仔,去到Winterfall探完班姑姐後,去到The Wall附近遊歷,途中與到由定居係The North班野人養大Jamine同Cersei個女
百花笑~春光展~
綠柳飄~青春見~
與君共~覓芳華~
啊~趁住春日暖~
經過近半世紀戰亂,Seven Kingdoms下一代繼承人終於唔會係亂倫生出黎嘅白痴仔啦!
阿門

這麼認真地9Up
辛苦晒

好moon口牙

第八季劇透,殘體字,慎入 http://mp.weixin.qq.com/s/yt8TjQbSUBMWDuahaIp6Hw

入你老x
Cersei個癲婆真係好硬頸
自私到死 死到臨頭都唔肯讓步
下季終於變番冰與火之歌

會玩權鬥為主

咪就係

唯有格硬收

我真係接受唔到

即管睇下肥佬喺最後兩本書入面點收科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞