(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區238新手問嘢睇#1

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
流明
cbum 個仔會唔會出事 42週仲未出世

佢同老婆好耐冇上水
間間都多大隻佬
唔係女黎咩
cbum今日先post完youtube片嚟
邊個成日問約唔約
果個就係
每個月俾又唔太驚既
唔好再叫人join
我唔想efx24都變到247咁多人
佢唔洗簽1年約? 幾錢一個月呀
想轉會 去KT新場
出閪事咩 咪生過件囉 大撚把錢
手腕受傷點練二頭
peeta係咪皮已修?

連youtube都唔再上片
手腕受傷就抖下啦
條頸都唔知醫幾耐 老婆又走佬又比人笑9綠帽佬,變健界笑話 唔自殺已經好勁仲拍咩片
做leg curl,膝頭後面內側,屈到到90度嗰陣,有條唔知係筋定肌肉,會移咗位,然後落翻嚟又會移返去原本嘅位

想請教下點解決
唔好做leg curl
理論上係Upper Lower Full body
但舒服要緊你試過先
剛開始唔洗擔心啲細節住
會唔會係三頭問題?
試下放鬆三頭先 (如果唔痛
試試冇壞
鮮色機鮮色背景 點影J圖
我其中一隻腳有超伸,打算練下hamstring改善,想問有無其他方法練
好似要簽死一年約先
有分IFBB ELITE(logo紅藍色) / IFBB PRO(一男一女Logo)
IFBB ELITE同IFBB PRO係唔相通
例子:Michal Krizo成日ig打嘴炮話IFBB PRO個邊A選手好廢想去打贏B
於是佢就要去打IFBB PRO業餘賽先 再從而取得IFBB PRO嘅PRO卡 再打有PRO卡先可以打嘅PRO賽 先有資格去打B

-Cbum係IFBB PRO唔係IFBB ELITE
-99.9%時候講好勁嘅選手都係IFBB PRO個邊唔係IFBB ELITE

IFBB ELITE WFC

Global Classic係under IFBB PRO個邊嘅 唔係IFBB ELITE
贏Global Classic可以取得IFBB PRO嘅PRO卡
有卡嘅人可以再去打PRO賽 即係全部對手都係PRO嘅賽
而賽有分唔同Tier 贏左Tier夠高嘅賽就可以直入Olympia(同cbum同台)

HKNBF單純香港本地賽 係唔屬於任何"國家級level"嘅聯盟
ANBC同HKNBF差唔多 只係拓展埋去台灣
其他國家嘅人對呢個賽係no fucks given
正如其他國家都有自己嘅本地賽 你聼都未聽過 除非住個度

而WNBF係"國家級level" 每個國家都可以有搞手搞一個
WNBF CANADA, WNBF JAPAN, WNBF HK都係唔同人
類似區域經理(代理)嘅感覺 都係要跟WNBF規則做野
係Natural版本嘅IFBB PRO
WNBF PRO都有自己嘅PRO賽叫做WNBF WORLDS

Natural世界冠軍賽=WNBF WORLDS
IFBB PRO(唔Natural)世界冠軍賽=MR OLYMPIA

有錯請更正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞