(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區238新手問嘢睇#1

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
其實新手搵教練學識幾個basic compound動作已經夠做啦,馬蛇呢啲整色整水有用既,對ifbb pro咪有用
唔係藍㗎咩
觀塘AF啲eleiko係無謂野黎
eleiko pussy pad
eleiko Open bar(trap bar)
eleiko Barbell stand
eleiko pumper plates

依家好多24/7入eleiko野都入咗啲無謂野
佢二三線嘅bar其實Knurling都冇特別出色
貪平不如買其他牌子嘅一線Competition bar
唔係Knurling1.5真係冇話特別出色

雖然點都好過24/7基本款
最垃圾係Eleiko 啞鈴, 勁粗grip,難拎到痴線
只要係虛握咁就冇晒問題,重好咗添
咁撚癲 俾錢嗰啲諗緊咩
1500一堂仲請佢? source?
我做咩唔請啲勁啲又或者請啲平啲但好過佢
1500好撚貴喎
馬蛇其實有冇牌
N1 certified
Pm問下佢咪知 人地比左咁多美金上n1堂 實力有返咁上下 同埋1500包埋場費 餐單 課後指導 已經算平佢自己講
係咪會轉果隻 勁難拎
睇左佢條片,唔知佢有冇跟備賽教練,如果係有既似係教練撚鳩佢,佢宜家似係cut過龍,同埋cutting都食1.6bw protein真係好咩,我自己以前cut緊唔係for比賽都唔會食咁少p

佢呢d toxic positivity贏左固然打飛機話自己叻叻,輸左咪話自己突破命運我只是個孩子啊自己其實已經好犀利,加埋身邊班唔知係咪玩佢既誇誇群。總之最後無論點都係贏兩次
牛魔王好似正係posing
贏比賽/贏經驗贏人生
Nothing to lose
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞