【無定向甜甜地】一百個斷尾故(3)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
點解冇咗㗎 係唔係太變態嘅關係
影影午
各位早晨
星期一都咁好瞓添

上回講到阿德要幫老豆買名貴手錶~
其實老豆好忙~久唔久都要阿德幫佢買嘢㗎喇~
咁阿德得閒咪幫吓手囉~
見個女店員戴上手套,阿德就心跳加速!
原來阿德有手套癖~
而點解會有咁嘅癖好?好大機會係因為中學嗰陣同個實習Miss有關~
個實習Miss勁靚女~阿德好鍾意~
諗住師生冇機會㗎喇~點知Miss戴住手套幫佢打J喎!
不過個Miss實習完,就失埋聯喇~
或者就係因為咁啦~
而阿德都有拍過拖~仲有叫女朋友戴住手套玩~
但呢啲癖好唔係人人都接受到嘅~有啲仲分埋手添~
都係搵啲專業人士啦~
阿德上網搵咗個PTGF,傾好埋啲要求同收費,就約出嚟。
喺平日嘅街上等...
「阿德?」有個仲著住校服嘅學生妹就行到埋嚟阿德面前。
『嗯嗯...』阿德打量住個學生妹,『敏敏?』
「嗯...」敏敏點點頭。
係個超靚嘅學生妹...
而且仲...
敏敏戴住手套...拖住阿德,然後佢哋就向住時鐘酒店方向行。
係手套嘅質感...阿德已經扯扯地...
好唔容易咁忍住忍住...先上到嚟時鐘酒店。
同敏敏坐喺床上...
「講好咗淨係用手...」敏敏望實阿德。
『嗯...』我點點頭,望住敏敏對戴上手套嘅手仔,『淨係戴住手套用手就得...』
「一陣Chok到你想插...」敏敏幫阿德拉低褲鏈,「我都唔會俾你插㗎...」
『唔會...唔會想插...』阿德扯到勁粗勁長勁硬,『我只係想俾你...Chok...』
敏敏對戴上手套嘅手仔就捉住阿德條巨棒...同佢打住茄輪咁幫佢Chok...
下個故事又會係點呢?

準備出文

[Story 61-愛我的人]

「阿雪~」Lucius拎住一堆簿,「幫你收齊咗喇~」

『唔該你吖~』我接過堆簿,『今朝一早就要搵Miss,冇時間收功課...好彩有你咋~』

「唔使客氣啦~」Lucius帶住微笑點點頭~

自從同咗Lucius一齊之後,佢都會主動幫我。

「阿雪~」Lucius喺長檯揮揮手,「呢邊吖~」

『係~』我坐到Lucius面前,『啱啱又俾Miss捉住咗...』

「唔緊要啦~我買咗你最鍾意食嘅燒賣~」

小息又會第一時間落嚟買定嘢食嘢飲~搵定個位等我~
『Lunch又要搵Miss...』好鬼忙呢...

「唔緊要啦~我哋去近啲食~我過定去搵位~你搵完Miss就過嚟搵我啦~」

『咁我盡快過嚟~』

「唔使咁急嘅~你搞掂打俾我~我幫你叫埋嘢食啦~」

Lucius對我都好體貼~

「阿雪~」Lucius拎部電話俾我睇,「我買咗飛喇~」

『咁快手嘅~』

「我知你想睇嘛~咪早啲買定囉~好位嚟㗎~」

『咁快啲搞掂晒啲嘢,放學立即去睇~』

「放心放心~一定夠時間~」
同Lucius一齊之後,每日都好開心~

呢啲就係拍拖嘅感覺?

我諗唔止...唔止單單係拍拖...一定仲有啲嘢...除咗拍拖之外...更重要嘅嘢...

『套戲好好睇吖!』我拖住Lucius行出戲院,『好彩你一早買咗飛~第一日就睇咗先~唔係實俾人劇透死!』

「係吖係吖~成場都Full晒!果然係高汁~女朋友果然有眼光~」

『最有眼光係揀咗你啦係咪~』

「我冇講吖~我冇講吖~係你講咋~係你講咋~」

從此,白雪公主同白馬王子就開開心心過住幸福生活?
我哋的確係好開心~至於家謙...

每日返學都見到佢勁唔開心咁...

一早返到嚟,又自己一個坐喺位度發呆...

我都唔方便埋去收功課啦...通常都係Lucius幫我去收...

點解家謙咁唔開心?

可能係因為Hedda啦...

佢哋兩個咩情況?詳情我就真係唔知喇...

Hedda成日遲到請假...我同佢本身又唔熟嘅...

不過聽講好似話家謙連想做Hedda隻兵都冇得做...

其實唔做兵咪仲好...做乜仲咁唔開心呢?
「阿雪?」Lucius叫一叫我,「做咩呆晒咁吖?想...關心家謙?」

『唔係唔係!』我立即否認!『梗係唔係啦!我點會想關心佢吖?』

「如果你係想關心佢,我又唔覺得有咩問題喎~」Lucius帶住微笑擰擰頭~

『吓?真咩?』自己女朋友去關心另一個男仔...仲要係以前鍾意過...

「冇問題啦~就算家謙係衰...但我同佢都咁耐兄弟啦~況且我信你喎~你就算係關心佢,都唔會係仲鍾意佢~」

『我梗係唔會仲鍾意佢啦!我而家只係鍾意你一個咋!』

「咁咪係囉~我都只係鍾意你一個~」

其實都係嘅~

Lucius同家謙都咁耐兄弟~我哋都識咗咁耐啦~

講真...我而家對家謙其實都只係Friend~
『喂...家謙...』我行到埋家謙身邊,「又冇做Maths功課吖?」

「Err...又唔記得...」家謙一面尷尬...

『都預咗你㗎喇~』我放低自己本簿,『拎去抄啦~』

「唔該晒~唔該晒~」家謙立即拎埋自己本簿出嚟抄!

『抄好啲吖!唔好又俾班主任發現吖!』

「放心放心!我會好小心!」

我就唔會再幫家謙做功課㗎喇~不過俾佢抄又冇乜所謂啦~
有時見佢好似連抄都頭痛...

『點吖?唔明吖?』

我都會過去幫幫佢...

「係吖...」家謙皺晒眉,「呢條係唔係你做錯吖?」

『我做錯?』我睜大對眼!『定係你冇聽書咋?』

「唔係喎...」家謙指指條數,「呢度唔係咁計㗎喎...」

『呢度...』我睇清楚條數,『係喎...真係做錯咗喎...』

「嗱!都話㗎啦!仲叫我抄!好彩我有睇清楚姐!」

『叻喇叻喇!咁叻自己做唔好抄吖笨!』

「咁又唔好~唔抄又點知你做錯?你應該要多謝我吖~」

『慳啲啦你~』
同家謙嘅關係都好返~不過當然就唔係好似以前咁!

我並唔係愛情重燃!而係真真正正朋友~

之但係...

「阿雪~」家謙行埋嚟,「今日放學得唔得閒吖?我想約你去睇戲吖~」

『今日吖?』我諗一諗,『我約咗Lucius喇...』

總係好似有啲怪怪地...

「哦咁唔緊要啦~」家謙尷尷尬尬咁,「下次先~」

『嗯嗯...下次先~下次先~』
你唔好話...女仔嘅第六感係好準...

「阿雪~」家謙久唔久就會搵我,「今個禮拜六得唔得閒吖?」

『今個禮拜六...我約咗Lucius喇...』

「哦咁下次啦~」

『嗯嗯...下次啦~下次啦~』

仲要好似係想單獨約我...

或者...避免有咩誤會...或者...有必要...
「阿雪~」家謙又嚟搵我,「聽日放咗學得唔得閒吖?」

『Er聽日放學...』我諗一諗,『我約咗Lucius...你都知我哋一齊㗎啦~』

「知!我梗知啦!」家謙點晒頭,「但有咩問題?」

『哦你知就得啦...』嚇得我吖...以為有咩誤會...

「我追你都冇問題㗎~」家謙擰晒頭咁。

『吓?』真係好驚嚇喎!好大誤會咁喎!

「咁你之前係鍾意我...」我冇等家謙講落去...

『係之前!而家唔係喇!』都係講清楚好啲!
「點會吖?點都有啲㗎!」家謙捉住我隻手!「唔會話冇就冇㗎嘛!」

『喂真係冇...喂放手...好痛吖!』我俾家謙捉住手腕捉到勁實!

「點會冇吖?你唔係真係鍾意Lucius㗎嘛...」家謙勁大力!

『喂放手...放手好痛呀!』

就喺呢個時候...

「喂你做咩吖?」Lucius嚟到!一手推開家謙擋喺我前面!

「你吖...」家謙怒視住Lucius,「我問你做咩先啱吖...搶我嘅阿雪!」

家謙二話不說就衝埋去打Lucius!

「你個衰人仲好講?!」Lucius立即還拖!「我係真心愛阿雪㗎!」

佢兩個就拳來腳往!攬埋一舊瞓喺地上!
『喂!唔好打吖!你哋唔好打啦!喂!』我想阻止佢哋...但...

佢哋癲晒咁!好似要將咁耐以嚟積埋積埋嘅怨恨一次過發洩晒喺對方身上咁!

『喂!喂停手!』當我想拉開佢哋之時...『呀!』我食咗一拳...

「阿雪!」Lucius立即過嚟扶住我!睇我傷勢!「冇事吖嘛?」

「你!」家謙仲要兇神惡殺咁指住Lucius!「你整親阿雪喇!仲話愛佢?!」

『夠喇!』我指住家謙!『點都好...我只會愛Lucius一個!』

家謙仲係唔肯接受:「點解呀?!」

『係你冇珍惜過我...但Lucius佢一直都好珍惜我!』

家謙呆咗咁望住我同Lucius...

『我哋走啦...』

我同Lucius互相扶持...轉身離開...

呢一刻我終於知道...除咗拍拖令我感受到幸福...最重要嘅係同一個愛我嘅人一齊...先係最幸福嘅事。

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 62-兄妹情感]

『哥哥~哥哥~』仲著住小學校服嘅我,一出校門口就立即攬住著住中學校服嘅哥哥~

「點吖阿May~」哥哥攬實我,「第一日返學有冇乖乖吖?」
已經將[Story 61-愛我的人] Upload上Penana
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞