【無定向甜甜地】一百個斷尾故(3)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
好快你都係咁㗎咋
漏咗講早添 補返先
大王早
年年十八歲
我先係

上回講到惠娜幫家姐搬屋~
呢個家姐話搬出嚟住,都唔知生唔生存到嘅~
家姐就話之前唔使照顧自己姐~唔係唔識~
你話係就係啦~
家姐問起惠娜呢排點~個男仔點~
惠娜話個男仔咪搵返人囉~不過又好似冇一齊到喎~
咁咪機會啦~幸福係要自己爭取㗎嘛!
講就易囉!點爭取先得㗎?
又有一日,惠娜又見到阿𧙗呆咗咁望住中一嗰陣嘅班房~
惠娜就走過去問問做咩搵咗人仲走嚟睹物思人啦~
「或者我真係唔明啦...我唔明咩叫做愛啦...愛一個人有幾深到好...愛多幾多年都好...佢唔愛你...就係唔愛你...」
惠娜睇得出阿𧙗好失望...
「係愛嘅話...就算大話連篇...佢都會心甘命抵咁盅個頭埋去...」
雖然惠娜唔知阿𧙗同茵茵發生過咩事...
「愛情根本就唔會降臨喺我呢種人身上...」
『唔係㗎...』惠娜望實阿𧙗,『唔係咁㗎...』
「嗯?」阿𧙗打量住惠娜...
『你都可以成為愛情故事中嘅男主角...』
「我...」阿𧙗猶豫不決...
『點解要甘心做人哋嘅男配角姐?佢唔值㗎!』
「佢...」阿𧙗諗一諗...
『你都可以...我都可以...俾我做你嘅女主角!』
「你...」
下個故事又會係點呢?

準備出文

[Story 59-匿名電郵]

喺公司Check緊Email...

好多好多...有啲係公司嘢...有啲係私人嘢...又有勁多垃圾廣告...詐騙電郵...

公司嘢就逐個逐個覆...私人嘅又睇吓重唔重要...使唔使過數...有冇過錯數...有冇唔係自己嘅數...

垃圾廣告同詐騙電郵就梗係飛晒佢啦...

好多好多...逐個逐個咁睇...睇到都有啲麻木...然後我睇到有封冇標題嘅電郵...

本來就反射動作咁撳Delete...之但係...

我都係開返嚟睇...係有條片?
喺咁多垃圾廣告同詐騙電郵之下,我竟然神推鬼擁咁就撳咗落去...

唔知算唔算好彩...並唔係啲咩釣魚程式...而係真真正正播放到嘅影片...而條影片係...

係離遠影住架車...Zoom埋去...有兩個人...一男一女...

男嘅著晒禮服咁...女嘅著住婚紗...俾個男嘅從後推緊!

而唔使細心一睇...都可以認得出個男就係我老公...個女就係阿穎!

『點會...』我一面驚訝咁撳住自己個嘴!

阿偉同阿穎...搞埋一齊?!
呢條片...拍攝嘅時間...明顯就係阿穎同Danny結婚嗰日...攝影師就話出去補多幾張相...就帶咗我哋去啲人煙稀少,比較僻靜嘅地方!

嗰陣時...佢哋係幾時搞...係阿偉話去拎防曬嘅時候...一定係!

望住條影...阿偉從後抽插阿穎...好忘我咁...

點會...點會㗎?係幾時...佢哋兩個係由幾時開始搞埋一齊㗎?!

我接受唔到!有一刻想Delete條片!但呢一刻嘅衝動,好快就冷靜落嚟...

唔好Delete住...Save低佢先...

睇完條咁震撼嘅片...我都已經冇心情繼續做嘢...

時間都過得好快...不知不覺就差唔多放工...
放喺檯面上嘅手機震震...震震...

我一望...係老公...

我拎起部手機滑動接聽:『喂?老公?』

「喂老婆...我喺公司仲有啲嘢要做吖...今日接唔到你放工喇...」

『哦...唔緊要啦...我自己返去得喇...咁你今晚返唔返嚟食飯?』

「嗯~返吖~不過可能會遲少少...」

『好吖~咁我去買餸煮定飯等你返嚟~』

「辛苦晒老婆大人喇~咁你小心啲喎!」

『嗯~你都係~』

「今晚見啦~」

『今晚見~』
收咗線之後,我再望一望部電話...執好嘢就離開公司。

我都好似平時咁買餸返屋企煮飯...只係今晚就煮慢少少...

不過其實平時久唔久都會煮慢啲...久唔久阿偉都會話公司有嘢做接我唔到...要遲啲返...

由我哋結咗婚...一齊住之後就已經係咁...

我煮好晒啲飯餸放喺餐檯上...阿偉就啱啱好返到嚟:「老婆我返嚟喇~」

『返嚟喇?啱啱煮好咋~你入房換件衫先啦~』

「嗯~辛苦晒你喇老婆大人~」阿偉錫啖我塊面,然後就行入房。

我聞到...阿偉身上係有陣沐浴露味...

係沖過涼?同阿穎搞完之後?
等到阿偉換完衫出返嚟...

「食飯~」

『食飯~』

我同阿偉都好似平時咁食飯。

食飽飯我就趁住阿偉去沖涼之時,走去睇睇佢啱啱著過套衫...

好似好正常咁...但聞落又好似溝埋咗好多唔同嘅味...

然後我拎阿偉部手機睇睇...由於一直都好信佢,我唔會Check佢電話又冇佢密碼...

或者我就係太相信佢...
夜晚瞓覺...

「今日好攰喇...」阿偉摸摸我把秀髮,「早啲瞓?」

『嗯~好~早啲瞓~』

「Good Night~」

『Good Night~』

輕輕錫一啖後...我哋就瞓...

當然我就冇咁易瞓得著...滿腦都係嗰段片...

而段片,我相信仲有人需要知道...有必要俾佢知道...
我約咗Danny出嚟,俾段片佢睇...

「點會...」Danny嘅反應比我更無法接受,「佢哋兩個...條片你係點得嚟?」

『係有人Send Email俾我...不過我唔識嗰個人...而且都搵唔到佢...』我係有回返個Email問係咩人...但好似Send唔到出去咁...

「佢哋...佢哋係幾時...」Danny擰晒頭咁!

『我諗應該係喺你哋結婚之前...』睇佢哋打得火熱...

「點會㗎...唔會㗎...冇可能㗎!」Danny好似接受唔到咁!

『講真我都接受唔到...所以我想搵你一齊...睇吓佢哋仲係唔係有...搞...』

Danny好似唔明我想點咁...

我就同佢講返我哋各自都留意返另一半嘅舉動...
「喂老婆...我今日公司好忙吖...又接唔到你放工喇...」

好似一聽到阿偉話接唔到我放工,就Message Danny“阿偉話今日唔得閒接我放工”

“Danny:阿穎都話今日唔使接佢 公司有好多嘢做”

我哋都互通消息咗好幾次...

阿偉同阿穎唔得閒嘅時間都好吻合...

而當阿偉話:「今日勁攰喇...不如早啲瞓?」

『唔好啦...我想要啊~』我都夾硬騎上阿偉!

阿偉都好難硬咁...只可以勉強插入...

完事仲要射得唔多...
我都有講返俾Danny聽...佢都有同我講返阿穎尋晚好攰,唔多想俾佢搞咁...

攰咩姐?好明顯啦...佢哋兩個都食飽晒!

「點會咁㗎...」Danny仲係接受唔到咁!

『我哋都唔可以再呃自己...』我望住一面懊惱嘅Danny,『佢哋兩個仲有一直背住我哋出嚟偷食!』

「咁...咁點吖?」Danny仲係一面迷惘,「應該點吖?我哋可以點吖?」

『我哋...可以點...我哋...』

Danny眼定定咁望住我...我又眼定定咁望住Danny...

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 60-特別性趣]

喺一間高級鐘錶店裡面,望住個女店員戴上手套。

我嘅心跳開始加速...係突然加速!
已經將[Story 59-匿名電郵] Upload上Penana
出軌嚟報復
你做初一 我做十五
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞