【無定向甜甜地】一百個斷尾故(3)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

上回講到Lucius見阿雪又幫家謙做緊功課...
條仆街唔值得阿雪對佢咁好囉!
阿雪唔開心,Lucius就氹返佢~
好多時都陪住阿雪添~
阿雪都少理咗家謙~又冇幫佢做功課~
家謙受罰,當然就發洩返喺阿雪身上!
Lucius立即幫阿雪擋!擊退家謙條仆街!
同阿雪放咗學去睇戲~然後又行街食嘢~
佢哋相處嘅時間多咗好多~阿雪亦都開心咗好多~
當然佢哋嘅學業都好忙~都會一齊溫書做功課~
返學又一齊~放學又一齊~放假都一齊~佢哋經常出雙入對~
努力咁將阿雪拉出嚟...離開家謙...努力咁建立只有Lucius同阿雪兩個人嘅世界...唔知佢知唔知呢?
唔知阿雪知唔知...Lucius一直都鍾意佢呢?
由Lucius知道阿雪鍾意家謙之前...佢就已經鍾意阿雪...
本來一早就打算同阿雪表白...但正正因為知道咗阿雪對家謙有意思...所以就將呢份心意收埋...收埋到而家...
而家又係唔係好時機呢?
就喺佢哋食完晚飯,送阿雪到佢屋企樓下...
「聽日返學見啦~」就喺阿雪同Lucius揮揮手~
『阿雪!』Lucius捉住阿雪隻手仔...
「嗯?」阿雪打量住Lucius...
『我...』Lucius好認真咁望實阿雪,『我一直都好鍾意你!可唔可以俾個機會我...做你男朋友吖?』
下個故事又會係點呢?

準備出文

[Story 42-老婆大人]

一大早就叫晒班細入會議室!

『你哋點搞㗎?月中喇!搵咗幾多客返嚟吖?』我大大聲聲!

「對唔住Florence姐...」啲細嘅個個頭耷耷...

『對唔住?對唔住有用咩?吓?我上個月已經講咗㗎啦!』我就繼續鬧!

啲細又頭耷耷咁唔敢出聲...

『上個月吖!我假都唔放就返嚟捽你哋!都係啱啱好夠數咋!唔係嘅話?吓?你哋係唔係唔想撈呀?』你哋越係唔敢出聲我就越要鬧!

「唔係...」

『唔係?唔係咩呀?我睇唔到你哋唔係喎!吓?咁嘅業績返嚟做咩呀?食屎啦!』
『你老母生你出嚟做乜㗎?』

『有冇貢獻㗎?』

『我靠你哋班廢柴就食得屎啦!使唔使阿姐我出去跑數呀?跑埋你哋嗰份返嚟好唔好呀?』

「唔使...唔使...」

『唔使?唔使咩呀?唔係話唔使就有客自己仆埋嚟㗎!要去搵㗎!要去搶呀!成碌撚咁!』

『做咩呀?話錯你哋呀?吓?好似食咗屎咁!有冇反省呀?』

『你呀!上個月最後一日先交齊數呀!』

『你呀!月頭都未開過單呀!』

『你呀!個客要賠你就立即賠呀?有冇Check過呀?Check返幾個月先使唔使我教呀?!』

我就逐個咁指住嚟屌!
『仲有你呀!尋日先開到第一張單!你返嚟做乜呀?我問你返嚟做乜呀廢柴!』

「咁真係冇咁多新客...」

『咁梗係冇咁多新客啦!啲客早幾年就俾我搶晒㗎喇嘛!唔係我坐到呢個位?你一早知㗎嘛呢啲嘢!』

「咁真係好難搵...」

『咁梗係難搵啦!而家就係要你難搵咋嘛!你重喺度駁嘴,你以為真係有料呀?有料你企喺度插我唔係我企喺度插你啦!你啲咁嘅死蠢!你俾著我兩年前唔好老脾,我一腳伸你落下面花園道呀,再掛喺皇后像廣場嗰度嚟鞭屍呀!』

『你哋仲成碌撚咁棟喺度做乜呀?你哋而家係咪玩我吖?』

「而家去...而家去...」

『廢柴!你哋班廢柴!你哋記住呀你哋係一碌廢柴,你哋唔好行出去,你哋碌出去好呀!』
望住成班細死晒狗咁碌返出去...

冇撚用㗎屌!

由我中學畢業出嚟做嘢,已經從事保險十幾年!

講真,有咩風浪未見過?

我講嘢已經好溫柔~以前俾人屌嗰陣,更難聽嘅都有!

我咪又係咁捱~

好難咩?好慘咩?好辛苦咩?

難得過慘得過辛苦得過冇錢?
搵錢先係最重要!要搵得多錢就要爬得高!爬得越高就搵得越多錢!

挖爛塊面呃呃氹氹咩手法都要用!

保險都玩咗咁多年啦~而家啲產品唔係重伏,又點呃到啲新客返嚟吖?

好似我咁都係屌啲細嘅去呃~呃唔到就自動消失~然後又有班新血加入~

總之總有啲醒目仔聰明囡幫到自己搵錢嘅~

我呢種事業型女性,咁咪唔會組織家庭?

咁你又錯喎~其實我就結咗婚㗎喇~仲啱啱先生咗個B~

老公話想生喎~喺結婚嘅時候就已經計劃好~
唔係計劃幾時生仔咁簡單吖!係計劃好幫佢生都得~不過就要佢湊囉~

我係唔會湊㗎!簽埋協議書我繼續搵錢!佢就湊仔做家庭主夫!

我咁辛苦先上到呢個位,冇理由為咗家庭而放棄咁蝕㗎嘛!

『我返嚟喇...』一返到屋企除咗對三吋高嘅高踭鞋...

「返嚟喇老婆?」老公第一時間俾對拖鞋我,再幫我執返好對高踭鞋,「攰唔攰吖?」

『攰死添啦...』我就坐喺梳化...

「辛苦你喇~」老公第一時間就幫我按摩膊頭~

『唉...你知唔知吖?一早返到公司就要捽班細!捽到喉嚨都痛!』講起喉嚨都有啲乾...

「所以我就沖定杯花旗參蜜俾你~」老公喺檯面拎起杯花旗參蜜俾我,繼續幫我按摩~

『唉~』我飲一啖,潤潤喉,『你知唔知班細真係...真係唔掂!踢一踢先郁一郁...』
老公繼續幫我按~按埋個頭~

『啊~月中喇...仲係跑唔夠數...真係頭都痛埋...』老公又幫我按得好舒服~

「唔痛唔痛~按完就唔痛~」

『仲有吖...今日要入屯門搵返個舊客...』

「哦~嗰個客~」

『係吖~一開始嘅舊客...跟咗咁耐咪Keep住自己跟囉...入到屯門呢啲大西北地方...揸車去踩油都踩都腳軟...泊低架車仲要行...著住對高踭鞋㗎...』

老公立即跪到去我面前~幫我按對腳~

『唔係呢個舊客...我都唔會親自去...』

「唔緊要啦~等我幫你按返鬆對腳啦~」

『嗯~』
望住老公跪喺我面前幫我按腳...

『老公你買咗廁紙未?』

「梗係買咗啦~今日特價吖嘛~買多兩條添吖~」

『個熱水爐呢?叫咗人嚟睇未?』

「今日上咗嚟睇啦~冇問題~掂晒~」

『冷氣機滴水呢?管理處有冇上嚟煩?』

「有吖~我咪聽你咁講話唔知喎~冇滴喎~叫佢哋再睇清楚先唔好騷擾我哋~」
『嗯~啱喇~咁阿B呢?』

「啱啱餵咗奶啦~換埋片添~瞓得好冧吖~要唔要睇吓佢吖?」

『啱啱先返嚟...係都沖咗涼先啦!』

「好好~咁我幫你拎齊啲衫~開埋爐俾你沖涼~」

望住老公嘅背影行入房...

老公都成三十三歲人...都咁聽教聽話~

我又搵到咁多錢返嚟養起成頭家...都唔可以唔讚自己叻~

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 43-渣男日常]

『啜...啜...茵茵...我愛你吖...』同茵茵瞓喺床上...

「Patrick...嗯...我都愛你...」攬攬錫錫...
已經將[Story 42-老婆大人] Upload上Penana
正吖呢
個老婆好頂癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞