【無定向甜甜地】一百個斷尾故(3)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
好彩班兄弟姊妹都好齊心~又做得嘢~

「吖!我條腸仔吖...」不過阿May就大頭蝦啲...

『俾我嗰條你喇~』

「多謝~沖哥真係好人~」

『唔好賣口乖喇...』

「我哋阿頭梗係好人啦~」

「係咯係咯~邊似得隔籬Team吖...」

『喂喂喂...唔好講人吖...』

「唔講邊有是非吖~」

『就係唔好講人是非...』
其實我就真係唔多鍾意講是講非...

尤其係隔籬Team嘅嘢,我哋好少會接觸,就無謂講咁多。

即係就算發生幾大件事都好,只要燒唔到我哋...就好似...

「喂喂喂沖哥!!!」一早返到嚟公司,阿May勁緊張咁拉住我!「隔籬Team好大鑊呀!」

『有咩咁大鑊吖?點都唔會影響到我哋啦...』影響到我哋先講啦...

「唔係吖唔係吖!」阿May睜大對大眼!「隔籬Team嗰兩個大粒嘅俾人炒咗呀!!!」

『隔籬Team...』我諗一諗,『戴經理同阿晨?』

「係吖係吖!」阿May勁緊張咁點晒頭!「咪就係佢哋兩個囉!喂你睇你睇!佢哋兩個執晒嘢走喇!」
我望住對面Team嗰邊...戴經理同阿晨都拎住箱紙皮箱...又行到去...一個男人身邊...

我記得嗰個男人係叫...Justin...隔籬Team嘅成員...

戴經理同阿晨好似同Justin講咗兩句...就行出公司...

「一早就要執嘢走咁大鑊!」阿May仲係八八卦卦...

「係囉!估唔到突然變天!」

幾個同事又行到埋嚟講...

「係咯係咯!知唔知咩事吖?」

「唔知喎...都冇聽到啲乜...」

「喂喂好似話嗰個Justin坐正喎!」

「水鬼升城王?!」
「估唔到太子女一上場就大地震呀!」

『好喇好喇...唔好理人哋咁多喇...做返自己嘢先啦。』

「係係沖哥~」

太子女上場就大地震...對我哋Team又有冇影響呢?

就算有影響...只要做好自己本份就冇問題。

不過講真,自從隔籬Team人事大變動,Justin帶住佢哋嗰Team人之後,佢哋嘅效率同質素都高咗勁多。

咁樣嘅話...會唔會形成一種競爭呢?

希望就算係競爭...都係良性...
好幾晚都要OT,不知不覺會有種想做得再好啲嘅心。

唔好話全因隔籬Team...睇得出太子女係有野心!

成班兄弟姊妹都睇我頭...我唔可以害到佢哋冇得食...

「又要沖哥車我返屋企...」阿May怕怕羞羞咁,「真係唔好意思...」

『傻啦~要大家OT咁多晚仲要咁夜...我就真係唔好意思喇。』都係一邊聽歌,一邊揸車。

「好彩我係跟住你咋~」阿May帶住微笑望實我~

『唔係吖~而家隔籬Team都好似幾好吖~Justin都係一個好上司~』

「點好都好唔過你㗎!」

『哈哈~』

就喺呢個時候,停喺燈位之時...我見到旁邊都有架車...

我驟眼一睇...見到車裡面有一男一女...喺度親熱緊...

本來呢啲嘢我都唔多會在意...之但係...我認得個男人係...阿Ben?!
係Charlene嘅老公...好耐之前飲佢哋嗰餐...我好認得...

但而家阿Ben親熱緊個女仔唔係Charlene!

點會...

「沖哥...沖哥?」阿May叫一叫我,「轉咗燈喇~」

『哦係係係...』我立即開車!

唔會有錯...好肯定個男人...係唔係應該要通知Charlene?

「沖哥?你冇嘢吖嘛?」阿May再問一問。

『冇冇...冇事冇事...』

但咁多年冇見...又唔知點講好...

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 51-撞破秘密]

「Venus同高梓俊!」Miss Tong大嗌我同梓俊個名!「又有你哋兩個份吖!放咗學唔使去課外活動喇!留低做返啱啲功課!」

我同梓俊對望一眼...然後露出尷尬而不失禮嘅微笑~
已經將[Story 50-逃避不了] Upload上Penana
果然幾有實力都係要潛規則
最緊要識舐太子女腳趾
我都識咖
仲要唔洗佢俾特權我添咖
飛揚一期無論交樓質素定入伙禮物都十分驚嚇
https://lih.kg/3672540
我仲以為唔使洗腳添
點解會買㗎
各位早晨
星期六大家都要好好休息
小新晚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞