【無定向甜甜地】一百個斷尾故(3)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

小新早
木各身尚早
各位早晨
好似涼咗喎

上回講到Elle一個人喺沙灘影相~
但影嚟影去都影唔啱Feel喎~
咁啱呢個時候有個男人出現~
男人見Elle好似影唔啱心水咁,就影咗張俾佢睇~
Elle見到張相,就係呢種Feel喇!
個男人都係攝影師?
男人仲以為自己好出名添~冇人識你吖~~~
傾開Elle想知點先影到呢種Feel~
男人話係個人嘅經歷~而Elle自己本身都有嘅~只係未浸夠姐~
之但係係唔係真係要浸到入骨呢?
有時就係要趁住未入骨,就好放低喇~
Elle想問返個男人有冇聯絡方法~Send返張相俾佢~
個男人話自己姓岳~張相就當送咗俾Elle啦~
『哦...Bye...』望住呢個姓岳嘅男人越行越遠...越行越遠...喺沙灘上留下足跡...
Elle再望住手上部相機...帶住淡淡然悲哀又勁滄桑嘅爛木橋...
『到底你經過什麼事?』又過咗幾耐幾耐呢?
假如Elle唔放低...過多十年...廿年...Elle又會唔會變到好似佢咁?
永遠帶住點點哀愁咁活下去...
Elle拎部電話出嚟睇睇...睇返阿Roy Send俾佢嘅Message...
阿Roy話鍾意咗Elle...可唔可以俾次機會佢...
都已經成半個月,Elle都唔知點俾答覆佢...只係話俾啲時間Elle諗諗...
同樣都係大Elle差唔多十年,都係廿幾歲嘅男人...會唔會只會再一次受傷呢?
要放低...或者唔止係放低個人...感情...
要做到真正嘅放低...趁住仲未入晒骨...仲未侵蝕透...仲有機會!
喺日落黃昏到盡頭...個天開始變藍之時,Elle就袋返好部電話!拎埋部相機去搭車!
Elle有啲心急!喺一段漫長嘅車程!
一到站落車,Elle立即拔足狂奔!
一路跑!一路跑!然後就俾Elle跑到嚟Salon!
咁啱阿Roy行到出嚟,帶點驚訝咁打量住Elle:「Elle?」
『Roy...嗄!嗄...』Elle抖晒大氣!『我哋...一齊啦!』
下個故事又會係點呢?

準備出文

[Story 47-性別對錯]

「阿Sze...其實我鍾意咗你。」阿Tim突然向我表白。

雖然我知佢係同性戀者...但都係有啲錯愕!

我都冇諗過...佢會鍾意我...而且仲要喺學校同我表白...

「你唔使急住答覆我,我會等你。」

其實我都唔知點答好...話晒我都仲同緊樹熊一齊...

「阿Sze?」樹熊叫一叫我,「今日好多嘢做?咁呆咁嘅?」

『唔...唔係唔係...』我都唔知點同樹熊講...
「咁...上唔上嚟我屋企?」樹熊仲係諗住自己咁。

『呃...上你屋企吖?』我又唔係咁想...

「上嚟一陣啦~你都好耐冇上過嚟喇~」樹熊仲係想拉我上佢屋企。

『呃...好...好...』我就半推半就...

上到樹熊屋企,佢就已經急不可待咁攬住我嚟錫...

又揸我個胸...又摸我屁股...

其實我就唔係好想...但我都仲未搞清自己對樹熊...仲有阿Tim嘅感情...

樹熊好似好想要咁,拉咗我入房!
『唔好...唔好啦...』我都係推開樹熊!

「點解姐?我哋都拍咗拖咁耐啦...」樹熊仲要褲都除埋!

『我嚟M吖...』望到樹熊碌J...好核突...

「咁...幫我含...」樹熊隊碌J埋嚟...

我只好委屈咁幫佢含...

又短又軟...仲要臭...好難頂...

含咗一陣...仲要射入我口!

等到樹熊射完我都立即衝入廁所吐返晒出嚟再𠺘乾淨個口!
其實每次要我幫佢含,我都好唔情願!好似俾佢強姦咁!

樹熊又一啲都唔明,淨係諗佢自己!

而阿Tim就一直都對我好好~

「今朝聽到你喺班房鬧仔喎~買咗喉糖俾你吖~」

又好體貼~

「唔好飲凍嘢喇~嚟M吖嘛~飲熱嘢啦~」

一切都以我行先咁~

所以最後...

『我哋分手啦...』我選擇咗同樹熊分手!同阿Tim一齊~
喺學校,當然就唔可以太張揚啦~

唔好話女女啦~男女教師一齊,比班小學生知都唔係咁好。

所以我哋都係偷偷摸摸咁發展地下情。

不過講真,成間學校嘅教職員同工友都知㗎啦~只係心照不宣姐~

至於我啲Friend喇喎...

「喂~你唔係飛咗嗰隻樹熊之後就立即有拖拍喇咩?」

一出嚟食飯又會講...

「係咯~唔係因為第三者先飛甩隻樹熊㗎咩?」

幾個好姊妹亳不忌諱咁講...
「叫阿Tim吖嘛~喂幾時帶出嚟俾我哋見姐?」

個個都好似好想八卦阿Tim係個點嘅人...

「一定好靚仔啦~」

而我都仲未講...阿Tim係女仔嚟...

「點睇都一定靚仔過嗰隻樹熊啦~」

我都唔知點講...我變咗做同性戀者...

『遲啲先啦~遲啲先啦~等到穩定啲先啦~』

既然唔知點講...咁就拖得就拖啦~

而我同阿Tim都必定係二人世界去啲偏僻啲嘅地方拍拖~

好似話去吓離島~行吓山咁~

盡量避免撞到熟人!撞到學生!
至於阿Tim啲Friend...我都係未見過嘅...

阿Tim一直都冇帶過我去見佢啲Friend...

「今個星期六吖?」阿Tim諗一諗,「我約咗啲Friend喎...」

『咁啱吖?咁咪同埋你啲Friend一齊去囉~多啲人行都冇所謂啦~』我諗都應該係好時機啦~

「唔係咁好啦~下次先同你去啦~就下個禮拜六好唔好?」

『咁...好囉...』

其實我都覺得幾奇怪...因為唔止一次...

已經好幾次都係...想約佢班Friend一齊出嚟,阿Tim總係好似唔想咁...

而且仲...同佢班Friend撞期嘅次數都多咗...搞到我哋都少咗機會拍拖...
『喂吖...我哋好似都好耐冇一齊行街喇喎...』見學校都冇晒人,得返我同阿Tim兩個,就捉住佢嚟講!

「咁我哋喺學校有得見吖嘛~仲要見足五日~嚟緊星期六仲要一齊當值添~又可以黐實你喇~」阿Tim又花言巧語~

『咁星期六放咗工一齊行街食飯啦~』都係返半日姐~仲有大把時間拍拖~

「唔得吖~班Friend約好咗喇~」

『又約好咗吖?咁咪一齊囉~』

「唔係咁好啦~佢哋話想搵啲嘢...怕悶親你...」

『點解你總係好似唔想俾我見你啲Friend咁嘅?』

「唔係嘅...咁我都冇話要見你啲Friend啦~」
『咁我啲Friend未知吖嘛...但你啲Friend都知㗎嘛!』

「係...我啲Friend係知...之但係佢哋唔鍾意我有女朋友㗎!我個Ex都係咁樣俾佢哋迫散...你係唔係想好似佢咁?」

『我!咁如果你班Friend都係好似之前咁,迫你同我散呢?你會點揀?』

阿Tim冇出聲...只係擰擰頭...

我都唔想迫阿Tim揀...搞到我好似同佢班Friend一樣咁為難佢...

之但係...個答案唔使好耐就揭曉...

「我哋都係分手啦...」

阿Tim竟然同我提出分手!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞