【無定向甜甜地】一百個斷尾故(3)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
其實我真係覺得好委屈!

同阿Tim一齊呢段日子,唔好話唔可以俾班同事見到俾班學生見到...要偷偷摸摸唔見得光...就算係同我班好姊妹都唔講得!疏遠咗佢哋!

而阿Tim呢?就為咗班Friend就成日甩我底!重視班Friend仲多過我!

咁樣公平咩?!

我真係好唔開心!日日爆喊!返到學校見到阿Tim又會走入廁所爆喊!

啲同事明顯就知咩事!但又要扮唔知咁!就會偷偷喺我背後講!

我又唔知可以點做!又避唔開阿Tim!喺同一間學校做嘢就日日都見!避無可避!

最終仲要驚動到校長,叫我入校長室傾幾句...
好彩校長都係一個明事理嘅人...只係問我使唔使請假抖抖...可以安排...

但我始終都唔想影響到工作!影響到班學生...

我一直都好好咁控制自己嘅情緒...喺人前...但喺人後就爆喊!

好唔甘心!好唔公平!原來女仔都係咁!竟然班Friend重要過我!!!

『嗚嗚嗚嗚!』就喺學校改簿改到勁夜...成個教員室冇晒人...我又一個人爆喊之時...

“叮~”叉緊電嘅電話有Message響起...

我拎起部電話睇睇...朦朦朧朧之間...我見到有個Message...係...

『Oscars?』

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 48-第二初戀]

喺一個婚宴上,我拎住杯酒,望望...

唔係望主人家,係望望啲賓客...
已經將[Story 47-性別對錯] Upload上Penana
tb信唔過咖
佢哋只係扮演一個男人
走冰晚
分分鐘仲傷啲添
去完返左黎啦
玩得開唔開心先

佢哋好知女人點諗嘢
ok啦
佐敦道華豐大廈火警 最新增至4人死亡!
https://lih.kg/kHrRjS

依家5死
所以都可以好容易咁將女人個心玩弄喺股掌之中
走冰早
下次會去邊先
三級大火
各位早晨
大家都要小心啲電器

上回講到阿Tim同阿Sze表白!
其實阿Sze就唔知點答好嘅...自己仲同緊樹熊一齊...
不過阿Tim當然識做啦~唔使急住答嘅~
而阿Sze其實都唔係咁鍾意樹熊!
尤其係樹熊成日都想要!冇理過阿Sze感受!次次都好似被強姦咁!
所以最終阿Sze都係同樹熊分手!同咗阿Tim一齊~
本來諗住一定好開心啦~但其實都有啲問題嘅...
阿Sze唔知點同自己班Friend講自己同咗個女仔一齊...
而阿Tim又好似唔想帶阿Sze去見自己啲Friend!
一次半次就話姐~十次八次就唔係咁講法!
原來係阿Tim啲Friend唔鍾意佢拍拖!
最後仲因為啲Friend同阿Sze分手!
阿Sze當然傷心啦!原來男同女都係一樣咁仆街!
仲要日日喺學校見!人前要扮堅強!人後就喊到豬頭咁!
啲同事明顯就知咩事!但又要扮唔知咁!就會偷偷喺阿Sze背後講!
阿Sze又唔知可以點做!又避唔開阿Tim!喺同一間學校做嘢就日日都見!避無可避!
最終仲要驚動到校長,叫阿Sze入校長室傾幾句...
好彩校長都係一個明事理嘅人...只係問阿Sze使唔使請假抖抖...可以安排...
但阿Sze始終都唔想影響到工作!影響到班學生...
阿Sze一直都好好咁控制自己嘅情緒...喺人前...但喺人後就爆喊!
好唔甘心!好唔公平!原來女仔都係咁!竟然班Friend重要過阿Sze!!!
『嗚嗚嗚嗚!』就喺學校改簿改到勁夜...成個教員室冇晒人...阿Sze又一個人爆喊之時...
“叮~”叉緊電嘅電話有Message響起...
阿Sze拎起部電話睇睇...朦朦朧朧之間...佢見到有個Message...係...
『Oscars?』
下個故事又會係點呢?

準備出文

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞