《魔瞳》一次換眼,讓我變成魔鬼(最後倒數)

504 回覆
86 Like 3 Dislike
睇埋訓
可能我啲讀者已經過晒考試階段,或者佢地嘅仔女先係考DSE個批

anywaygood luck,願撒旦與你同在
正想賭無
唔通佢就係會長?
射咗出去點執返
錦繡連住左
血線拉返支針返黎
由DSE睇到大學畢業,而家已經出咗嚟做嘢幾年
由中一睇到而家就畢業
HxH 會長的薔薇
人類嘅惡意>天使嘅惡意
應該變用萬蛇輕輕一同化就冇了 仲可以留黎之後打天上唯一用
Hxh 薔薇有毒wo 呢度會唔會都有
我都係咁諗,以為儲起左留返黎炸天上唯一添
諾仔要型無計
諾仔:射上moon都唔俾你!
最緊要畫面靚!

同埋連諾仔都傷唔到,都唔會傷到天上唯一
好唔捨得魔瞳完 以後我睇唔番咁中意嘅故點算(上年被個fd導咗入坑)
我抬頭靜靜欣賞,直到「薔薇」完全「凋謝散落」,我這才拉動紅線,將『十方』收回,然後徐徐著陸,召回三條巨龍。

水瀉遍地,煙消無形,『萬蛇』則縮成原本大小,游回我的身上。

看到我忽然停手,天使們一時沒再進,而是趁機喘息,按奧丁的指揮重整陣形。

他們當中有人嘗試以精神類神眸攻擊我,但我早以『明鏡』覆蓋眼球,因此反令他們自食其效。

我負手默默觀察一眾天使,感受著他們心底掩蓋不住的震驚與恐懼。

或許他們早料到我會很難應付,但似乎沒一人會預計到,情況是如此一面倒。

至此,天使軍已被我削滅至少三分一,雖然數量仍然龐大,但已不足以遮擋天空。

要操縱一具神器本已極花心神,同時控制十二具更是難比登天,不過,此刻的我因融合龐拿的靈魂,精神力無比強大,又藉宙斯「吞吐之眸」將神器嵌進身體,令操作更為直接,運用時才能如此揮灑自如,轉換之間絲絲入扣。

「謝謝你們配合我的測試,讓我知道原來十二神器,能夠如此互相運用。」我笑道,將所有神器收回體內,看著重新集結的眾天使,問道:「雖然我知道答案,但還是想問一句:你們還要戰嗎?」

「戰。」奧丁沉聲說道,他身後的眾天使亦齊聲附和:「戰!」
這就是入生,不過魔瞳嘅世界未完,仲有啲外傳可以講下

同埋世界之大,仲有好多好故事等你發掘
支持 嚟緊會寫邊個角色嘅外傳?
HKtime三點幾有文
樓主去咩時區旅行
宙斯死左,係咪無得解除效果
ching 意思係同黑膚一樣
十二神器都會對"唯一以外的所有野(呢到當然係指諾仔)"係限制
唔係,係無左吞吐之瞳,諾仔咪永遠同十二神器合體?
同埋我唔記得左係咪施術既魔鬼死左,個效果就會解除?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞