《魔瞳》一次換眼,讓我變成魔鬼(最後倒數)

504 回覆
86 Like 3 Dislike
不過打月老真係寫得好好睇 前日又重睇一次

同埋有親宮本武藏嘅情節都好熱血 條友勁到可以同男朋友過招+斬埋月老 實力直逼大天使 邦拿係咪私底下好中意依個角色
咁宮本係真心型既
你睇我卷二用邊個做封面咪知

同埋我鐘意佢個背景story
依家打奧丁同天上唯一 可唔可以有咁精彩先?
硬係覺得同天上唯一係打口水交
似 上到去坐低飲杯茶傾下計
天上唯一:喂 撒仔 好耐冇見,終於上到黎啦
火影嘴遁大戰
我都覺得係
可能似loki season 1 打kang 咁
「這不應是一個問題。因為殲滅你們,是我們的責任。」十一名奧丁同時回應道:「就算我們失敗,最後勝利,必歸我主!」

「這就是為甚麼撒旦在第一次天使大戰時,並沒有打算招攬你。因為你們當中有些,確實是天上唯一製造出來的『完美品』。」我微微笑道:「不會反抗,不會思考,只會盲目接收、執行天上唯一的指令。」

「因為衪的話,就是真理!」十一名奧丁大喝,同時俯衝而下,朝我進攻。

「不用費力下來。」我抬頭看著一眾奧丁,咧嘴一笑,「我上來應戰便是了。」

語畢,我展開背部一雙雪白的羽翼,一下子飛到半空!

「你⋯⋯你怎麼會有翅膀?」

看到我展翅飛昇,奧丁大是震驚,但沒有停下手上動作,十一名分身反而攻得更快,務求在半途便將我攔下。

我擱在半空,繼續負手,任由奧丁的十一道攻擊打在自己身上。

十一道殺著看似快慢一致,但我卻感覺正揮向我後腰要穴的一拳,正以極輕微的增幅加速。

我要轉身已是來不及,所以只能任由奧丁的大拳頭轟中。

不過,這充滿霸道勁力的一拳,沒有把我擊飛,連半分移動也沒有。

那一拳,只發出了一道,如拍打在厚重布匹的低沉聲響。

瞬間變回一人的奧丁,大是不解,當看到拳頭擊中我身體的地方時,獨眼滿是詫異。

因為我身上被那擊中之處,皮膚黑了一片,卻不是『獸』化的黑色異膚,而是一層薄如蟬翼的黑布。

若凝神細心,便可看到那片黑布其實是由數十幼小的布束交織而成,而布束卻是自我的皮膚毛孔之中伸展出來。

「你把『墨綾』,藏在你身上?」奧丁大為震驚,想要往後脫離,可是拳頭已被我瞬間以『墨綾』裹纏,一時難以分身脫身。
鐵布衫原來係咁嘅意思
咁就秒咗
所以第一次打天上唯一既時侯
撒旦係係唔齊神器之下都打爆左人隻眼
咁而家齊左神器 咪無敵敵....
諾仔終於有毛有翼曉飛啦

Btw,可唔可以出多啲啲當補文
下一步係咪直接開火鳥
鄧奧丁覺得慘 第二次落嚟地球 撒旦突然勁咗咁多
經驗包
試新裝備
天上唯一 對下最勁 得返奧丁
梗係拎奧丁嚟試下新裝先啦!
睇個款宙斯似係將所有神器同天使翼融合落諾仔到
撒旦本身都屌打佢啦,係今次再輕鬆好多姐
打後係唔係每件神器撚奧丁一集
奧丁有十一個分身,而神器有十二件
萬蛇用到厭,試哂其餘十一件岩岩好
又係wo 試技time
啫係嚟緊十一篇文都係打奧丁
諾仔個腦變左聖典,用黎運算可以點樣試曬11件神器又唔玩死奧丁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞