LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(44) | 消費券攻略喺頭post

382 回覆
3 Like 7 Dislike
可能係 monokei standard 同 leopold fc980m簡 我見網上有間叫OKB嘅網店賣緊leopold, 有冇師兄幫襯過? 喺頭post冇資料
有,試過買fc660c
thx

搵左幾日都搵唔到有其他同色
同埋 75 入面好似gmmk pro 最好睇
2024唔好買gmmk pro啦
好似得佢易買到,咁買咩好呀?
Qk75n有現貨
有人負評你
多謝你推薦,但我諗我要搵人幫我組裝
qk 75n 幾好 右邊個control alt 係1.25u
識砌一定揀QK75N好過gmmk,想現成就淘rainy75
我都覺得係qk推薦得好岩我心水
我主要係唔想lun d 衛星軸
頭po好似得番hotguybanana有做代組
自己黎,最多唔lub d 衞星軸
想問CMK改鍵盤燈mode難唔難,上網睇全部好多都講到好專,睇唔明
想問下wooting80同wooting two係唔係除左100%同80%就冇其他分別?
本身會用num pad 用wooting80+num pad好定係wooting two好?
新switch tolerance 細好多
靚聲左 少左wobble
香港有冇舖賣現貨wooting?
連登會員「派膠子」 (#17606):姜濤中學欺凌過我。

https://lihkg.com/thread/2847387/page/1
想問下有咩full size機械鍵盤推薦? 番工用 想用紅軸
之前買咗隻Keychron Q3 Max跟配Gateron Jupiter Banana,發覺提前段落軸好啱feel,想搵set換埋俾我另一隻茶軸,或者升級隻蕉

追post見舊年有巴打list呢幾隻,想問衣家有無變動或者有新野:
Gazzew U4T (衣家改咗唔用Boba料)
Gateron Azure Dragon (V3)
Gateron Baby Kangaroo V2 (睇force curve直程同隻蕉一樣,只係料好d?)
Glorious Panda
我傾向要Gazzew,不過佢好似好多option,又black又靜音又可以揀62/65/68gf,仲有隻RGB透明case
利申: 懶同唔識搞,唔會自己lube
小弟最近買咗隻Krush65 想當佢係budget版Unikorn
嚟緊會買TX stabs/ springs/films for Cherry HG
但係我想問淘寶賣緊嗰啲係咪正版 定係要喺2000fun買但係貴成倍
Nuphy Halo75 v2 點睇
我啱啱買咗隻 air v2 手感做工都好滿意
tx淘有官方店
cherry black 淘有長沙櫻桃園
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞