LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(44) | 消費券攻略喺頭post

181 回覆
3 Like 7 Dislike
我係想問普通keyboard
想問下而家仲有冇大"Enter" / "Back Space" 嘅舊式款keyboard?? 最好無線..但我連有線都搵唔到...

我行過電腦鋪同上埋淘寶睇都好似冇哂呢類大"Enter" / "Back Space" 嘅舊式款keyboard....
點解唔諗Realforce R3?
你要搵返啲 EU/ISO layout 嘅 keyboard, 但香港係用ansi layout,如果你去amazon UK 搵Razer, Logitech 之類嘅牌子會易啲搵到。不過送嚟香港運費都唔平。

或者你去開日本可以去買 JIS layout嘅keyboard, 不過JIS layout 嘅 spacebar 會短啲,睇你介唔介意。
張枱擺唔落,長度要32cm 以下
試下keychron淘寶問下佢有冇iso配列
Logitech G pro x TKL 同 ASUS ROG Azoth 75% 邊隻好?
Realforce R3邊到買會抵d
Amazon JP無直運
早兩日係樂天落單唔知點解無耐就被取消
應該真係得niz
去日本買

$1800
有冇人用過Nuphy air 96v2?
一加加10%
諗緊等Nuphy Halo 96 V2 定係Keychron V5Max

Keychron係咪真係咁唔掂?
香港地址唔賣,試下寄去集運倉
唔係太高要求, 無線80% size有邊隻抵用推介
買左隻rainy 75
係唔錯既 質感做工幾好
好奇問下 唔用果時 會唔會搵野冚住keyborad 防塵?
用淘佬空氣罩
Thx 就係想搵呢類嘢
買咗張KBDFans 大眼鏡布,RMB 10
crush80
自組新手
想問budget預 around $2500鬆啲,有線 (type C頭),TKL,Linear軸 (本身用緊Filco紅軸但想再順啲、靚聲啲),要有knob,外殼主要想要黑色,會有咩list可以推介
新出有GK87, 留意一下幾時有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞