LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(44) | 消費券攻略喺頭post

382 回覆
3 Like 7 Dislike
屌依家先見到
介唔介意2手?
呢度asus 問唔問得?

ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless 有無人用過? 有無咩意見

事關張枱細又想要number pad, 96呢個size 岩岩好
雪軸很正
用緊雪軸 真心唔錯
不過我買既係無number pad 75
好,得閒去撚下先
小袋鼠幾好
Azure Dragon 有啲難夾,打落係爽嘅,但佢本身係好響嘅一款軸,唔係隻隻broad啱
前日見淘佬又做折所以二揀一揀咗Azure Dragon,因為心諗其實本身都有幾個大掣係想條彈弓勁d,到時試完就算唔係全board用晒都可以大掣用 (同埋預遲吓玩埋金屬/陶瓷cap)
另外去睇人地錄音片見Gazzew原來隻U4靜音係真係超靜,但唔會好似其他cheap silent tactile好似browns咁淋晒,所以買埋set RGB,咁可以深夜用唔怕嘈屋企人
最近想轉用 Ergonomic split keyboard,日日WFH到放工用十幾個鐘,最多時就係打Command同埋睇Log。
暫時睇咗Moonlander MK1 , Dygma Defy , Moergo Glove80。Prefer會用黑軸。
想請教下大家有冇其他選擇或者用家Comment? 想一買翻嚟就用,唔洗砌或者焊。唔該晒
有冇大佬知道 邊度有合理價錢的HHKB keyboard(最好有Type-S)賣?
我剛剛5月中去完東京行左10間大型電器,都搵唔到,連Realforce都係得返R3。
定係得返E-bay炒價貨?
好想買返隻全新白色收藏。
有冇手足知道Leopold 980M 純白色邊度有貨 上Google都搵唔到
我見到TX嗰個係代理商 買咗了 thx
不過近排先發現原來cherry 出咗MX2A 但係我買咗舊版HG
可以的話等一下,Keychron 話會出隻無線 split (本身話6月出,不過會delay)
1樓tg gp係咪冇左?
係 上面條link已經冇左 有冇新link?
Keyboard 啲燈壞咗唔着可以去邊度整
有無ching 用緊gray studio 隻bd60
想問下覺得抵唔抵
見仲係in stock 有少少心動
但60layout 要250usd 好似有少少貴
現成既75%鍵盤有咩選擇
另外想買realforce既話係唔係網購比較好?
幾年無上黎, 而家淘仔ikbc cherry 紅軸做到$2xx? 咩事
成個industry平左咁多
大陸仔傳統 做爛市

呢種圓滑飽滿外形既keycap有冇名堂?
搵緊呢種cap既鍵盤,但全部都係卡通主題..唔合心水
XDA profile?
圓潤同埋spacebar以外全部掣模一樣高,方便換行或者砌ortho
平嘅愈整愈平
貴嘅都大把市場
thx ching原來叫XDA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞