滑雪滑雪再滑雪(12)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
夾腳跟仲要用Burton
品牌迷思
試腳嗰陣係冇問題架,滑頭1/2次都冇事,係滑多幾次就開始黎料

同埋入門級step on香港又有得試腳既都應該得Burton 掛
我之前都係用入門級ruler上季爛咗
今季轉用deeluxe
先發現著boots原來唔係咁辛苦
唔該巴打
deeluxe係咪都有類似step on既system?
之前睇其他巴打討論過要方便又穩既就Burton step on最全面

不過而家嗰對我都冇咁快換住
越後湯澤車站shuttle bus去到大部分附近既場
但我印象中佢有多過一條路線,
要睇清楚搭邊條, 個站頭位置, 班車幾點開, 幾點回程咁樣
3月中有機會佢已經當成春滑(非旺季)而d班次會比起旺季既車疏
我印象中去過神立、神樂/田代、苗場、岩原
最遠應該係苗場

如果酒店講明只係車到車站就應該真係車到去車站only
因為帶住個beginner friend 去玩,可能搵d多綠線又近d既地方比佢練下算,諗緊gala湯澤/石打丸算
gala人多, 新手唔會好辛苦咩?
去岩原啦, 最底扇型綠線簡直snowboard新手天堂(if夠雪既話)
石打丸我直情唔記得自己有冇去, 好似有又好似冇
12月未開shuttle 開咗好好多
有個問題想請教,響香港室內學咗幾堂雙板,可以做到snowploguh,諗緊應唔應該繼續響香港室內學定搵香港教練響廣州玩雪學 (長學個隻),因為計番啲價錢車費同香港都好似差唔多… 所以有啲煩惱,唔知香港定廣州好,請各位清賜教
融創都學到野嘅,不過好鬼多人同啲板好垃圾無打過蠟咁
帶樽細嘅液體蠟搞一搞會好滑好多
仲有最好帶自己衫去,啲衫唔知幾耐先洗一次
樓主,法國好嗎?
多謝清 其實如果買私家鞋板,基本上學到咩技巧先考慮買好呢?中級以上?
仲有液體蠟有咩好介紹?
其實冇咩所謂,你有自己gear肯定會滑多d 如果你知你已經有興趣 初學者都可以買 我就係咁 買左之後成日水女朋友同我一齊滑
香港去邊度買gear好,因為唔多知訂,唔知去邊度買好,謝謝
呢個等其他巴打答你 我人係外國
多謝清分享,請問鞋硬度100係咩嚟?100未係最硬?
比個例子你,我係其他地方寫beginner binding 會set 對稱+15-15咁,上次係富良野唔知點解tick左 intermediate 然後binding set左+ve +ve,玩完好似發現新大陸咁

室內滑到, 上真雪一定滑到
真雪一定好玩d, btw你係咪玩緊室內滑雪機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞