滑雪滑雪再滑雪(12)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
我都覺capita板好多人用jones又係熱門
記得帶真係 小心為上好啲
想問想買裝備嘅話淨係買住對鞋先
板同binding應該都係租
咁樣會唔會有問題?
會唔會話鞋同binding個牌子唔同就唔得?
完全冇問題
同埋想問建唔建議第一次玩sb就買鞋?
因為我有幾嚴重嘅扁平足
我諗有個啱嘅鞋墊同heat mold左會好啲?
我不嬲建議第一次租
發現唔鍾意玩sb就唔會晒錢
呢層都幾肯定自己會鍾意玩
之前試過一次ski已經覺得好好玩
所以黎緊先專登plan個trip去滑幾日雪
問題係驚依家去御茶之水會唔會開始冇貨
新宿alpen tokyo仲有得賣滑雪野
請問知唔知御茶水係咪已經開始季尾清貨?
冇去唔知
咁買啦
有扁平足問題既 真係要搵鞋墊配合 最好就有個你用開既鞋墊拎埋去試鞋
heat mold對扁平足幫助應該唔大 佢主要係搞腳眼同腳掌面頭果d位多 但mold左點都貼腳d既
加撚去開邊到買gear遲啲去開日本諗緊到時先買定點
online search 要乜,會有曬result,有啲會係BC ship過黎,邊到平就邊到買。 日本衫可能會平啲,但gear就唔清楚
上次玩ski冇鞋墊玩到個腳板同膝頭廢左咁制
Btw想問如果係買鞋果到heat mold係咪都要再加錢?
有d鋪包埋既 你問下店員先落手買 反正點都要試 順便問埋冇死既
Boot要搵bootfitter同你試
如果唔係滑開自己唔識試會買錯
唔同型號適合唔同腳型 bootfitter會話到你知
東京好熱
禦茶水有無snowboard boot 嘅fitter推薦?
租鞋有時好麻煩,好多地方唔會有半碼嘅鞋租

遇着你啱啱某牌子要半碼,但出面又租唔到,你就一係大一係細。

唔同牌子嘅size都唔同,換咗牌子型號,着又唔同size嘅鞋。

完全明呢種感覺
咁睇落都係買好啲
唔該師兄
係,同牌子嘅鞋,新舊鞋係兩樣嘢嚟。

所以有人係會新鞋殼+舊鞋liner咁著
Ski
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞