滑雪滑雪再滑雪(12)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
但唔多近市區
住朝里川定山溪除外
住朝里川揸車上
遠少少去富良野又點睇?
富良野大好多
我覺得滑ski著返個上身甲好啲

我上次初學parallel,藍線+冰面搞到我有啲淆

轉彎重心放錯落inside ski,跟住卡刃成個人打側飛咗出去

膊頭落地,冰面又硬到hihi到而家都仲痛痛哋

同意安全啲長滑長有,下次玩都著返甲同Knee support
睇到ching對雪褲oversize嘅解釋即刻諗通咗
因為第一次滑雪snowboard冇乜衫褲知識
咁去租褸同褲果陣就問個店員合身定鬆身好
佢淨係俾咗大一碼嘅雪褲我試
係著到但好貼隻腳
睇得出護膝同pad褲呢兩個位係突出d
問個店員應唔應該再大一個碼
佢話no no no this one ok

結果我每次想企返起身都勁辛苦好似要爆褲咁
個膝頭哥屈唔到、貼唔近pat pat就好難發力
10次有9次都要靠教練拉起先得
我唔知佢點解no no no你啦
我就都曾經著過貼身既雪褲去學snowboard
(第一次乜都唔識, 睇住個size chart見好似都著得落有鬆就網購, 試都冇試過)
著完pad褲係著上身係ok, 但踎低起身就迫d果種

老老實實唔比較過唔知道,
原來只係貼d都好, Heel side起身係痛苦好多
因為第二條褲改左買bibs又買大1.5碼
唔勒住大髀又唔勒膝頭又唔勒肚腩係舒服咁多

認真, 唔鐘意望落肥仔係可以照去馬著fit size,
一定都郁到, 起到身, 係辛苦d姐

你見好多gt高手都oversize得好犀利唔止style問題
係真係舒服d又散熱好d
反而freeride backcountry果d就冇oversize得咁犀利
但都一定冇skier咁貼身

我真心覺未買既可以有得skip呢種無謂既辛苦,
咁點解唔skip姐

同埋大6人好鐘意好貼身咁sb,
寧願望落似架仔架妹都唔想似大6喱喇下嘛?
白馬有冇ski既香港教練推薦?
隔甩底拉鍊位
雪裙
手袖雪票位
內膽可以穿手指公位
多啲袋同扣,手袖前臂有袋仔比你插pass
黎緊plan 12月頭滑雪,...
除北海道 邊到開始有雪滑
除咗武肺果段時間
近依幾個雪季嘅往績你都仲plan 12月頭去
穩陣首選
輕井澤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞