滑雪滑雪再滑雪(12)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
BTW 我係snowboard
前日annupuri 唔洗點排好撚爽
6點後night ski 無人咁濟可以打橫咁S turn
仲要落住大雪
咁你要開始學唔同地形同埋雪質既控制。 冇得急
係咪里數唔夠
冰係難搞,係ice coast滑得耐自然會慣 btw slush 其實唔差,係重,濕,痴姐
二世古Hirafu 大出名。 全世界都去唔貴就奇。我第一次去廿年前。個山真係唔洗排隊任玩 Vale 個位係停車場。東山仲係未係Hilton 係Prince Hotel.

Ezo Seafood 開第一季去 得四張枱。而家做到風生水起。阿武茶本店拆埋

其實北海道好多雪場。 19年最後一次去 Niseko. 住Ki 真係正 宜家去富良野多。其實北海道咁多雪場 唔一定要二世古
當然滑得多就進步。不過有時要放膽啲。
冇辦法, 總覺得以前冇咁多人滑雪
齋講香港呢幾年都好似多左幾倍咁
唔講自由行玩一日兩日果d,
連d老牌滑雪團想報都要拍膊頭先有位咁滯
跟住d 香港旅遊電視節目又下下去介紹二世古
好似北海道得二世古有得滑咁
新手去手稻玩魔氈真心仲好, 就算上lift ticket都平
係時候睇下marco more 救唔救到我
多得㗎仔泡沫年代起咁多雪場。宜家多選擇 好多港人自己組團 老手帶新手 仲未計雪季搵食既台灣香港人教練。搞到二世古要擇名

不過香港人乜都跟風。信D去一次半次自稱達人。 乜都二世古。 今季冇乜大陸人。佢哋去埋仲大鑊

不過二世古好多財團起新場 唔會平 叫分散人流
想問下雪鏡同鼻有罅,邊到可以買啲野sip住佢?
我plan3月18同20兩日搵教練,或者18至20半日。個人prefer留壽都,不過如果雪況唔好都可以去二世古
slush其實同平時滑唔大分別
除左攰d之外 技巧上一樣
冰就另一回事 主要都係保持壓力 打橫溜到去邊位多d雪先make turn會易上手d
有鎧武者都瘀
仲有
Hirafu夜滑又係正
我red line 都叫好啲
Green line等新手人撞人
我認係我問題
但啲款真係麻麻地
岩岩睇樓上講日本本土野
發現千幾齊一套都靚靚仔仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞