滑雪滑雪再滑雪(12)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
所以我係講白馬八方
一係就栂池或五龍
去白馬去死一個場算方便
雪場同酒店只係幾分鐘路程
我冇係旺季搭過shuttle但聽聞幾full
輕井澤有人造雪
幾本上一定有得滑
想睇樹冰就去藏王
趁仲有得睇
早兩年話啲樹俾蟲蛀死咗好多救唔返
之後應該唔會有好轉
香港? 正路唔得

日本d機場巴士最平果款都唔得
師兄預去白馬既時間多去越後湯澤3-4個幾鐘去睇 上年我去白馬 中午12點幾搭車入長野 跟住等巴士又再搭入白馬 去到民宿都7-8點了 師兄有老有嫩又唔係自己揸車的話 就唔好揀白馬了 加上雪場附近無咩好行同好食 唔係太適合家庭樂
多謝巴打解答
因為有老有嫩想plan得好d
自己一支公就話無所謂姐
自己買 gortex 會比較透氣 同多D zip 位同風,
會少D 倒汗水
網上睇到
[url]https://www.buyandship.today/sharing/posts/FHFv3abPWoy6HUe5TMAgwF/
[/url]
一次過買滑雪裝備
從evo一次過訂咗snowboard binding同板袋
板睇返應該過長 但美國倉都照運到 自己承擔風險

EVO 訂經佢返嚟都話返到,不過一定計體積重

所以早知分開落單。

諗着佢分開兩件出貨,點知pack埋一件。
想問下有冇師兄join過呢間既滑雪堂?
https://www.snowmapshokkaido.com

格過價 係北海道嚟講好似算幾平
但上網搵唔到評價 想知好唔好
上次去白馬,長野坐巴士入去兩個鐘左右
攞埋gear都仲玩到半日
3月尾去輕井澤,聽日講東京開始溶雪,唔知仲有無雪滑
東京會有積雪?
聽人講(更正)
人工雪個邊唔知點
輕井澤點都有得滑
岩岩第一次滑雪滑ski
本身book左教練滑2日,點知第一日跌得太多條肋骨痛。驚受傷第2日要cancel

第一次學A字殺唔識用力死用膝頭哥力
一快少少,真係快得dd就死A都殺唔到跟住就100%跌
用錯力 對ski條鋼邊咬唔到地就自然點用力都冇用
A字定parallel都要個人重心向前 壓落腳掌 同時要roll對ski令佢有條鋼邊咬地
龜速個陣都剎到,一快少少就剎唔到
ski 真係出事 應該會拉到小腿 , 帶甲都無乜用
教練冇教好D form 咁 hea 😂
聽落太 back seat, 有 D drill 好似放手/ pole 打橫 係膝頭,
等你重心前返D , 先轉到灣/停到
你 back seat 個人向後跌, 對ski 就向前滑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞