滑雪滑雪再滑雪(12)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
每人有個sweet spot, 但未必次次hit中。我個人覺得有時凍少少,加埋暖腳貼,會無咁易痺
都係個句,滑到咁上下都係企係到bind
證明你真係齋滑,唔滑park唔玩gt
上網search +1
衫嗰啲會上 the last hunt搵
咁多年滑都係係老婆左右滑快極有限
今年開始轉圈開始轉腳跳,個turn幅度越來越細
仲有第二日佢攰得滯滑唔到我就唔洗等佢就可以滑得快咗好多,之後就仆街
所以揀左clew 個binding 蓋有得放airtag (但binding麻麻
我用開拉線board lock, 袋係袋好細個
第二日就扭到膝頭
頭盔唔關快慢事架喎
一黎防卡edge落地撞到頭
二黎更重要係防d on9撞到你個頭
慢跌有時都就到唔好頭落地
快就無咁多反應時間
知錯了
你真係命大先咁耐都冇事頭盔根本係玩咩terrain咩能力程度都應該要戴
頭就得一個 撞埋去好彩就直接瓜
唔好彩變植物人就辛苦幾十年
帶眼鏡再帶雪鏡滑係咪會有啲唔舒服
利申:未滑過
唔覺
唔會
有otg(over the glasses)既goggle 專門俾你戴眼鏡再戴 好少唔舒服 但都要睇你眼鏡框有幾大既 太大都係會有d un住鼻樑
雪場租,通常會有呢啲款?
定迪卡儂呢啲都有???
雪場唔知 未租過
雪鏡要試貼唔貼得實塊面 鼻樑位唔好漏氣入去 會好易起霧
有無人試過COPOZZ呢隻大陸鏡,budget有限想睇下大家意見
最慘係人地撞落黎避都避唔到
會唔會考慮帶con? 怕大跌,整到眼鏡整到眼
鏡最好試過啱心水,視野ok先買。否則差既,帶都唔想帶
所以咪話佢真係好大命
定等多個月季尾執平貨好
咁梗係 但到時要快手 好快就斷貨
新手做s turn應該轉幾大個彎?

個彎越大就越要面對多啲直衝,好易失控
但係彎太細,我轉完就會變左剎掣
Goggles呢啲咁私人通常冇得租
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞