滑雪滑雪再滑雪(12)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
呢2日係hirafu+hanazono滑 自己一支公 有冇人有興趣一齊
上次去gala 係boo sports 租左塊RIDE ALGORYTHM
兩日都係7000yen
保養得好好
好高速但有d難駕馭 租既鞋太軟完全match唔到塊板
因為難度標準係冇統一
所以其實個個場既綠線藍線點界都可以唔同 完全係由個場自己決定
啱啱滑完妙高,感覺妙高d雪場幾適合新手
未去 琴日淨係玩咗hirafu,不過成個場都多大6人㗎啦

主要係英國,澳洲,大陸,日本人
內膽有冇上實?。加埋boots 可以上實啲

如果唔得可以加一個半鞋墊喺腳踭
https://youtu.be/2Em7ccYcqLg?si=kPX9oobVXb_2M7cf
0:59 試下咁樣著鞋,推翻舊野落去隻腳就無咁易離罩
今日我租野又係
同佢講27 佢板寫27但鞋俾28我
又係小小鬆 著咁耐都唔知咁樣先係正確著法
想問下滑雪trip大家保險買邊份,之前我旅行用axa,不過成個trip都係滑雪就唔知邊份好
想問吓二月底湯澤or 輕井澤重有冇得滑
諗住拎一日去滑雪

有時同一條線今年綠線下年變紅線都會
我直頭見過同一季改開季green季中變blue
未滑過

黎緊去中國北方滑,諗住玩棍ski ,有咩技巧可以講下
湯澤區實有喇
如果大家想將雪具寄存係北海道札幌
可以搵我地"猫小屋雪具寄存服務"
暫時已經有十幾位巴打客人
有興趣可以Google一下
買定租?
聽落似係要半碼
租既就是旦唔頂趾同唔甩就算
買就應該兩對都唔岩你
冇半碼就要轉牌子/款再試

理論上全新應該係要貼實但唔頂趾(意思腳趾要係伸直但貼住內籠)
因為著三五次之後一定會鬆少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞