滑雪滑雪再滑雪(12)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
冇wrist guard定冰面仆街
山腳都好斜咁你注定要斷手
多謝上面幾位師兄既意見先, 綜合咁多意見感覺上有教練好似點都好少少 我睇下搵唔搵到中文教練先 真係搵唔到應該都打算自己磨練下 上面你地既意見我滑個陣都會留意的
比個建議你 好返要keep住恒常做gym 會提高身體resiliency
想問下越後湯澤區有冇邊間租雪具OK有巴打租開?

另外想問下頭盔我係niseko見10個鬼佬有7個都用smith,係rhythm 試左下都幾好,但真係好貴
有冇其他牌子有好介紹?定係可以去御茶都執到平d既Smith?
有冇人報有個 4月尾-5月頭搞既融創casi lv1試
唔介意外型同顏色去御茶有大把揀
唔一定smith的, 最緊要岩頭型同夾到雪鏡
之前用giro都唔錯, 有帽邊既sandbox頭型就冇咁夾
要有帽邊款可考慮bern
Oaklay有Asian fit都可以考慮
giro就見到好多日本仔用同埋都相對平d
進階搵教練好d既前提係下係個教練要識睇你動作有問題既地方並提供一個解決/修正方法

如果已經識s, 有時都係要儲自己練習滑行既時數
只係有教練伴住滑, 一見到就即時提到你問題所在即時改, 會易改d
冇就會可能要用多d時間去改, 因為你kind of習慣左一d動作有肌肉記憶
簡單d黎講俾錢係走少d冤枉路

你紅線未穩我係覺得跟教練好d,
起碼冇咁易係紅線一仆一碌到整親
亦都有教練幫你判斷邊種斜度可以試多d

但搵唔到又未至世界沒日既, 咪去綠線練好d,
紅線就falling leafing到冇咁斜既先試做s turn囉
如果唔限廣東話教練, 台灣教練係湯澤都多既
giro我都要買asian fit
不過你去御茶直接有得試就冇咩問題
我個giro都係好多年前係日本御茶買
今次行程係機場直接過去湯澤咁可能要滑完先去御茶買
理論上ok如果你班機唔係太早係ok
我好似寄過兩日, take午中前到,
我自己午機(3點幾果d), 但唔係白馬寄
因為外國大牌子又夾到副鏡既,一係anon一係smith
同埋我覺得smith做得幾靚,又多款,又有男fit女fit asian
可以帶自己副goggle去一齊試,舒服之餘,最好同副鏡貼合得好
我每次滑雪都好黑仔,成日落雨,諗住今次去北海道冇死,點知下個禮拜落雨
二月份北海道不會落雨吧 .....
睇預測都唔見邊度會落
係真係落雨 玩完

睇開tenki.jp weathernews.jp都冇嘢
唉, 我19 號去白馬, 又熱又落雨
多謝巴打意見. 我尋日已經BOOK左2個鐘既教練. 打算都係搵教練睇下我有冇咩動作做得比較差, 跟手會自己狂練. 其實今次去滑都有明確目標, 希望練到紅線S TURN可以順利滑落去 同埋睇下有無機會去到練carving既程度 五日希望盡量練多啲
請教下大家你地買雪具係邊到買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞