[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
如果日馬美馬易買可能會諗下
不過一諗到要全部再set過又想用返舊機算
有冇ching係喺amazon買legion go,想問下有冇保養 5000蚊好似幾抵下
竟然cut xg mobile
呢d 咁無通用性嘅嘢實cut 啦
之前限左用佢隻EGPU

依家可以插任何EGPU
靚老母產品好似只有本地保養
但係tb4/usb4 egpu 係降級, 除非係 usb4v2
應該唔會轉X
睇吓再下一代用Zen 5 RDNA 3.5會係咩表現再諗
睇返Dave2D段片
佢話美版都全面升級2年保 唔靜止SD卡糟
啲linus條片,樓下啲留言全部都話Asus Ally個殼有條花痕就即刻唔保
而家官網有2個優惠CODE平600蚊

一個係MIDYEARHK,一個係CART300
耶穌插到asus飛起吖嘛
新MSI Claw 8吋Mon用Intel新APU 加大電池
https://www.techbang.com/posts/115817-claw-8-ai-lunar-lake-8-fhd
可能下半年先至公開
MSI真係好中意用intel 舊claw根本垃圾到冇人會買,新claw依然用返intel,不過未知粒新U勁唔勁,都係要睇定啲先
依D野應該簽左約有時間性,唔係話轉就轉
佢就算明知廢既都要硬食做埋落去
骨黎姐

同intel有deal係其他product line購番
賺番
貴到無人買點算降級
依家本身有egpu既人即刻用得

當然要計完全體都係要等thunderbolt 5
唔知洗唔洗隔多一定二年intel先加落粒U support
點解買legion go, 等ally x好過。
BTW, Ally X幾時開訂
台灣有得訂,香港仲未有,但預計7月上市應該都就快開放預訂
保養差 刮花少少都唔保
想amazon 訂,但未上
機身花,內部機件壞都唔保?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞