[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
買枝usb 輕鬆啦
最主要張外置太貴同spec gaming nb應該起碼平幾千
最後特登落街買
張display 仲要駁線插火牛,仲要另外佔咗位置,
如果你一心係長用插display 嘅setup 真係一部gaming notebook 好過
有無人會用個Desktop mode
問個低能問題
用legion go 玩MH:rise (xbp)
一開始要主角改名但點都打唔到字
應該點搞
呢個睇需求
我用ayaneo 2s
返工接mon真係一流架
係咪唔比用中文名?
taskbar整個鍵盤shortcut
fullscreen情況從底滑上禁鍵盤
之後應該打到字
虛擬鍵盤?我快捷鍵LB+B call到出黎
但打完字,佢error 話咩只能底層輸入
好想玩
打唔到字
我無用legion space
我剩係用windows內置嗰個keyboard
香港Rog Ally 港行 Z1E係咪新低價? $5998
都係貴
我買咗3080 長插、本身屋企冇desktop/ laptop
我當ally 係mini pc , 如果去旅行或者有時想帶返公司玩就拎走點都輕過帶部 gaming notebook.

另外3080本身已經內置火牛唔需要再帶個牛龜咁大嘅火牛、當然啦呢舊嘢本身其實冇乜性價比
都就出新cpu, 二手市場一早崩盤, 佢唔減價留返做傳家寶
競爭太大。Lenovo 出完,dell 又出得(例子only)。MS 自己出移動版叉盒亦都得。大陸幾間廠每年出幾部新機做爛市。
但真係要多謝ASUS作為第一個大廠
入呢個市場+開699鎂呢個價
唔係大陸嗰幾間廠都冇可能嚟同你玩價格戰
睇下前幾年佢哋出個價完全買唔落手
即刻安心哂
大陸個價一路都係咁,除左舊版5700u呢d舊價平左一半之外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞