[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
之前個啲都無人預黎打機啦
都唔會有花心機update啦
玩mhw一個鍾就收皮, 比想像中快
較特效全底頂耐小小
steam 特價買左
我叉住電玩覺得好正
用直頭叉個type c位好似鬆pellpell咁, 驚撞一撞就收皮, 用曲頭叉又頂住LR制
曲頭叉有咩分別,條線一樣會扯住
直頭再彎住條線, 個力咬住部機個頭大d
除非對住隻牛叉
有無用800p + limit fps
睇reddit有人7w都玩到mhw
18w, 900p, graphic高, 其他冇搞過, 45-60 fps左右
但風扇就keep住1分鍾左右就大風吹, 好撚煩
有冇link教點set?
試吓喺bios disable smt + 限6核
再喺windows setting set做最佳電源效率
想問吓ally係咪全球保??
大家用幾多w charger 係咪都65w
唔知隊100w入去會唔會死
chips 會自己做野
仲諗緊steam deck oled 定ally好
Steam deck oled
Ally
ALLY做到SD做到嘅嘢,但SD未必做得到ALLY做到嘅嘢...
我都考慮緊邊部
二部各有各好。。。
有興趣想入手Ally,不過想問吓而家部舊pc用緊1660 display card,如果買Ally z1 extreme + XG Mobile平時去旅行/出街玩,喺屋企就當gaming pc同做普通電腦文書嘢,算唔算係upgrade / 取代到而家部舊desktop?
Xg mobile 你買乜版
可能入張4090水貨3080會唔會有啲outdated定係普通玩吓FPS Steam XBP都夠做?
LLG 改2280係會比係火爐位好好多,adaptor 用2242一>2280果隻,唔加任何散熱,gen4x4 7000mbps 用CDM stress 5x1G都係75C max
x2…..ally 啲電太廢搞到冇癮
legion ally steam deck 邊部最好 出左花紅心郁郁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞