[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
sor 想講steam deck oled 至真
因為佢唔係VRR OLED,一有VRR所有OLED既慳電效果會冇撚哂
steam deck oled 好多評測都冇講畫面有問題
似乎冇vrr 個效果都可接受?

但hdr 靚咗同續航力高咗就好明顯
你攪錯哂,Steam OLED本身冇VRR
用switch OLED塊panel點會有VRR
所以咪話就算冇vrr
都唔太影響遊戲體驗(手提機嚟講)

Asus 新機用返呢一代嘅oled 都得囉
點都好過lcd 呱
VRR OLED個問題,電視廠其實有講過哂係谷高塊panel既refresh rate黎避免開VRR變時光時暗
一日冇其他solution,一日都唔會有VRR OLED handheld panel
SoC唔夠力既情況,你唔出VRR機,只會俾人見到你疾
我要見到血流成河
有啲似當年拎三星電話上維修中心

幾乎一定話底板有問題要科$2000 先講
有無人裝過desktop 用個種2280 m2 ssd
好似可以加adapter裝上去?
耶穌睇黎預左佢伏,送部機出去前做足晒功課,全部位都影晒相
想問後面兩粒制有冇得set marco一鍵出技咁
Asus保養出哂名
Armoury Crate SE更新到最新版有
sd槽壞左 要去整係咪拎去皇家就得?
啱啱整完嘢表示 係
但記得backup 因為直接換底板
然後如果個XBOX三個月會員仲未開 開咗佢先
換咗塊板乜鬼都冇
問佢有冇得補返個會員畀我
總之就一咋理由 就係冇得補
話乜嘢開機六個月內要啟用
但我當初睇嗰陣就明明寫去到2025年
我日版 聽日拎去先
我update左但佢"巨集"剩係map幾粒制
有冇得set例如chok波咁, 方向, 隔離幾多秒再禁制咁樣?
想問下如果想當電腦用(主要用黎打機),除左買dock 之外,重有咩要額外買?會連滑鼠同鍵盤加mon用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞