[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
如果小眾產品都有人整後蓋就正,依家得大廠有.....
我D要求大廠機又唔太岩用,2230 SSD唔想用....又唔想內裡設計咁醜樣,然後RAM又想高配,得大陸牌先滿足到我
價格同大陸廠機完全兩個世界反而冇影響
最大問題係唔用Ally就廢了
水去到47xx到4中啦嘛?
要凡用性都係用返usb c 啦
有幾部Asus laptop都用得。
傳聞咗好耐 AYANEO Slide終於見到

https://youtu.be/G2Dkcsyw9iI?si=Azv3FZNcfHX-0u8s
呢部我覺得好正,有埋keyboard 推mon
呢部大陸測過,15W核心功耗,但整機功耗可以去到27W,即係你開15W黎玩,1.5個鐘就會無電
想問下香港邊度有ssd銅片散熱賣?

大陸新低價
過多兩個禮拜就抬旅行,想帶部機上機玩,有無邊隻尿袋推薦上到機又夠插住玩幾粒鐘?
Ego 30000mah
想問下大家fifa 23 setting 係點?
我入game 都會疾 係咪我唔識set
已經將畫質果d 變中等 同埋off 晒d 效果
legion go 嘅話,部機較返哂去performance 就ok,
如果玩到無電果陣會自動降頻,你會明顯feel 到fps 跌到落30左右同會少lag, 只要插返火牛玩就會自動升返上去,順返哂
不過係玩唔到2k resolution, fullhd 就ok
有hd 60已經好夠玩
個mon咁細,去到4k都睇唔晒
應該係無叉住電玩
琴日1080 都勁疾
想問下點樣OFF左LEGION GO個PERFORMCE MONITOR?依家個介面冇得OFF,遮左D字
右上個function 制,之後搵搵,有得click show 唔show 個performance monitor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞