[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
係床上面用就用個mouse pad 唔會拆出嚟了
用唔夠一個月 個L stick已經比個rgb刮花
frame gen到而家我都唔知有咩用
又唔會改善input lag 又唔會改善stuttering
vrr 同frame gen我一定揀vrr
有冇巴打入咗msi?
Claw係咪真係打機順過Ally?
等intel搞掂個driver先啦
搞得掂嘅話
已經畀人爆料話原來MSI唔使比錢intel
[情報] MSI掌機cpu跟intel拿免錢的?
https://www.ptt.cc/bbs/PC_Shopping/M.1711533310.A.F1C.html
淨係知無得set TDP. 續航麻麻,靠大電頂住。
Lenovo唔好得幾多,整部laptop, 上佢center上咗8,9次
最後都係有問題,不過叫做用到算鬼數
本身只係個Mon出事,結果成部機,Mon換咗兩次,底板換埋,kb都換埋,寫個服字

Ally個SD, 10個有9個後追買家都一心放棄,托賴我個9個月都無事
Joystick, 拆一次機就知有幾咁易換
快啲落圈套住佢,再蝕入去會連轉都唔順
之前有幾個清討論過
睇睇開箱
https://youtu.be/jDoM_HVW89I
d 鬼佬好似無咁逐樣計
見佢地用legion幾開心
轉唔順係點?我係個rgb俾支stick刮甩晒黑色痴落去
加埋個r2制禁落去已經支支聲
打手黎
揸住玩 應該幾攰 。form factor 細重要加keyboard, 散熱唔慌好。
呢部野同舊版7840u個陣基本上分別唔大,改善位係用左原生橫屏,散熱同上代無乜改善到,但因為機仔細細散熱又無改善,同上代一樣上限最高20W,可以問gpd官方攞解鎖bios刷到最高28W。

呢部野最大優點其實係細機仔可以放入褲袋走街走,520g重量其實唔算好重,其實但係呢樣我就已經覺得散熱唔算好其實都唔太重要,買得呢部機應該都係貪佢夠便攜。

同埋如果呢個時候買上代7840u個版本其實幾抵玩,京東都係做緊5299人仔32GB+2TB

8840u就做緊4999人仔 32GB+512GB
美版 同港版ally
除左保養 有無分別?
火牛2腳,保養唔係一樣國際2年保?
美/日版得1年
陸/台/德版先有2年
呢部recess joy stick 手感有保留。上YT 見佢built in software UI 好難用。
一直以為得日版一年保
有冇師兄分享下 除咗德馬仲會喺邊買?德馬預3-7個月出貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞