[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
呢部野睇評測,性能廢,功耗高,賣得貴,文書夠用
intel u 已經死罪
intel u又唔算死罪,係廢amd少少姐,同埋ai處理,係功耗上比amd應該低好多。
不過衰在呢d細廠個kb無fn鎖授權,打起機黎無得禁上面F鍵
已入手國行。

想請問有咩方法可以改返做繁中/英文版windows?買key?
同埋改做pro版有冇用?會唔會食電d?
你咁驚食電裝精簡版囉,咩都無
入一次你Microsoft account落去,然後洗機重新裝過個windows,入返Microsoft account 自動已經有授權
都好wor。照平時洗機一樣?已更新bios至334同修正左time。
掂左,thanks。
睇嚟MSI Claw唔係好熱
然後明明Wi-Fi有上到7 SSD反而慳料用Gen3
但driver真係死穴
https://youtu.be/M-C1bUkA3DA
呢排轉玩quest3,我部ally都積左幾個月塵
呢啲手提機要埃多幾代先至有明顯提升,而家真係差別愈嚟愈少。不過我個人想見到steam第二代oled deck或者新VR
其實仲買唔買ally好
但應該6,7月就有新機
ally今年都話會2代機,不過好似性能上都唔會有太大改變,年尾又話Xbox出windows專用掌機
係,都知一定出硬,官網都改埋依家果部個名叫2023
攪到依家想買機有D尷尬
如果係我,我會忍得就忍,唔係好必須都唔買,我期待緊Xbox部掌機,好似係專優化windows比掌機用,幾期待下
amd有話出新U咩
AMD粒新U咪8840u,聽講仲會有8850u
但依粒GPU無升級過
唔會有咩大分別
都係780m
可能會多一個格fps
想要32gb ram
畀張780m 食左4gb ram 走得返12GB ram唔開胃
唔知你地有冇同樣問題,開AN模擬器或者其他GAME、跟住再開YOUTUBE睇片之類個MON就會間唔中閃
想問下大家 如果想係屋企手提玩ps5 請問大家推介邊部?諗緊rog ally定legion go ….
PS Portal
手機/tab
我先生想買呢2部其中一部 求推介🙏🙏🙏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞