[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
揀左steam deck oled
家陣部機幾錢抵屌?諗住星期六去買
SD同win機都有
點都唔會要SD
https://www.etsy.com/fr/listing/1632529203/etui-de-protection-durable-imprime-en-3d

外國d 人3D print 呢d legion go case 好撚正,唔知幾時會出隻好樣d 嘅就狗沖
玩過legion go 返唔到轉頭
而家玩唔返細mon
玩過win max 2其他掌機已經唔考慮
不過都係覺得mon偏細, 而家既大作設計咁複雜好易望漏野, 覺得如果有12吋就最正
12吋就已經唔係掌,係手提電腦
用過legion go或者onexplayer就知8吋機已經偏離左掌機,好L大部又重
6~7吋已經係最好size
其實可以做細部但大mon, 係要等折疊mon普及同冇明顯摺痕
7吋同手機差唔多大咋
出咗fsr3 大家記得裝落部機啲game度 效能捉升一倍 mhw開high 再開fsr 3 balance 80fps
好似好正喎,官方出咗定仲係mod
求教學同setting
之前開會降frame同無啦啦跳空格咁
MSI 都要玩埋一份
竟然用Intel...今代GPU掂唔掂㗎?
intel核顯唔建議考慮,特別係掌機,仲要新u, 一定大撚把error&破圖
雖然佢地測試出比780m勁,但掌機真係唔建議用intel...溫度亦都比amd高
就算你想入手,都睇左班白老鼠先
水貨同行貨有咩分別

MSI CLAW掌機
確定行Ultra 7 155H,32GB Ram
https://youtu.be/NLwlCceDrOc?si=OcC1WdSh8Y-9_bR9
呢2部應該最接近ALLY VS CLAW....7840HS VS Ultra 7 155H
應該同INTEL 獨立GPU一樣,買黎戰未來,前題係佢地勤力優化,優化不足相同W數下...IGPU性能最多高5-10%...笑到仆街
依代白老鼠實驗品啦再等多一代2025 lunar lake應該似樣啲
設計有缺陷…冇計
legion go 個sd card slot 插咗card 之後都係辣手

諗緊點樣可以痴返去導熱管度幫手散熱
擺係散熱口係弱智先諗得出,好似ayaneo咁係擺下面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞