[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
我唔玩fps, 好采
都係想攤響張床打龍
想問下大家,宜家邊度有現貨? 豐澤walk in 有嗎?
豐澤網店買好似有優惠滿4000-200蚊,可以揀去邊間舖頭攞貨
Why not?
假30000咪得
sn740 ally係咪可以無腦換
你地換ssd有冇裝埋塊馬甲,會唔會頂住部機, 散熱仲衰?
睇邊部機 legion go唔用得 就算用得都有耗電問題 用2tb建議mod做2280 涼好多同埋有pcie3 選擇
我用rog ally, 見好多人都用呢隻
...唔好嚇我...我就係將2TB SN740用落去GO度
上埋thermal pad+ 銅甲+限100mbps下載都90度喎你點用的
就咁用返佢件衫咋

不過我呢排都係撚無聊器冇打過機就真
諗緊出ally z1 extreme
想問下有冇巴打試過駁4k mon 打lol頂唔頂得順
用緊m1 mbp 玩 團戰會有fps drop問題
lol無問題架,4k mon更加無問題
1200p 都120+fps, 怕什麼
我都用緊sn740 2tb + go, 日日拎嚟打機都無事,或者未有事
Rog Ally係咪下年會出新機或者改版?近排玩緊Steam deck oled 忍緊手唔買住
無人知 我都等緊
早前睇的amd 8字頭系列,下年出的都會係780m, gpu上應該無咩分別,可以買或者再等多年
唔該師兄,我都係睇多少少評價先決定,費事又買多部機喺度嘥咗,暫時部oled都好滿意,steam os用落好方便(除咗部機效能…..)
買左oled就唔洗出啦,已經叫新機,續航都加左30~40%, 低畫質少少玩囉跟住等intel或者amd 9千系,intel新u好似話砌贏780m, 不過都要睇定d, 因為佢d核顯打機唔多穩定
想問下我玩mhw, 點解禁atmoury crate粒制call個panel出離會係咁閃, 想睇frame rate果d. 都係狂閃閃下咁
請問legion go 保養洗唔洗keep 盒的
no, 部機嘅SN code reg 左保養,你上官網可以睇到
本身有xboxX 同gamepass 可唔可以DL 定d games落部機度,唔online玩?
你gamepass係pc定xbox個邊先,一定要有pc gamepass先可以download落去ally到 offline 玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞