[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
原來shipped 係指大陸廠ship, 要到左kerry 倉先會track 到
咁唯有繼續等 可能真係五號先到
請問買$29一個月嘅pc game pass係咪同家用機嘅xbox game pass有嘅game係一樣?
唔係,有啲game會唔同,例如動物派對打交個隻凈係上左家機game pass,PC game pass係無的
即係兩邊分開,xgpu就兩邊玩曬
另外想問唔玩online唔買gold就咁買pass係咪都可以照單機?
雖然話就係話分開,但係如果你有Xbox game pass ultimate既話係可以雲端玩,例如隻動物排隊我就係用xbox cloud係PC windows上面用手制玩,仲有其他Game可以雲端玩都可以用呢個方法係rog ally上面玩,巴哈有教學,裝啲插件就直接可以係網頁上面用xbox cloud玩到,連Game都唔洗download,如果你唔需要雲端或者主要想係windows玩,淨係買PC game pass都夠做,雖然未必可以同xbox家機game pass上面啲game一模一樣,但大部分其實都一樣玩到。

唔玩online你講緊家機定係PC個邊? PC本身已經就係online緊唔洗比錢就可以多人玩,唔玩online玩單機都一樣得,如果係直頭無網絡你可以download定隻game落黎就可以無網絡玩,但就要每30日內要連一次網絡,否則你30日都無連過網絡就無得繼續玩落去(佢要check你game pass有無權限先比你繼續玩)

家機個邊就一定要買 Xbox Game Pass Ultimate 或訂閱 Xbox Game Pass Core先可以多人連線
完全明白,唔該曬
如果你track 到/收到貨上一上水,得個知字
岩岩見到轉左status
Shipment arrived at Kerry Express sortation hub
我未轉 我29號ship? 你係幾號?
唔知要等多幾多日先收到呢
到左香港之後好快啦,星期一/二點都有

或者最快聽日,要睇kerry 星期六會唔會派件
Shipment is on the way of delivery
今日派
講開,隻右手制mouse mode 果陣,制後面果兩隻制preset 係上一頁下一頁
今日去lenovo 門市sales 話e兩日legion go做緊black friday 61xx連兩年保同意外保,又有加1蚊mon貼同耳機,有d想J,係咪抵
官網最平可以5873, 都有+1 蚊HEADPHONE MON貼,2年保+意外保
不過如果有現貨既話門市買好過,差得嗰幾舊水
Armoury crate se 更新唔到
停係連線至網絡唔識郁
Same
連XBOX App都更新唔到
100w 充電器,有冇細舊d?
你充乜?
Ally 行65w wo
我見首頁寫100w

我首頁抄上一手,冇check sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞