[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
收到
係咪加2T 2230 一定要後加散熱片?
有冇淘link ?
新手
淘寶搵STEAMDECK散熱片 / 2230散熱片,大把
散熱片真心要加,唔加的話,寫起資料上黎隨時80度+,加左(睇厚度同散熱方式),會降低起碼10-30度
以我部AYANEO 2S為例,加左塊3MM散熱片(磨砂紙磨到手痛)...再貼塊0.7MM導熱片駁去散熱鰭片上....待機32度左右,正常上網用緊36左右,寫入資料時最高50度左右(回暖的話應該都唔高過60度)
J馬話有現貨假期後出貨
好似伏伏
我冇加
無發生過事
得大資料寫入時會高溫,平時有50~60都應該夠頂
高溫情況多數係更新game or dl野or傳資料入去
溫度太高可能會熄機or寫入速度大降
啱啱買咗部機,想問有冇尿袋推薦🙏🏻
大陸尿袋驚唔驚爆炸
🙏🏻🙏🏻唔該晒
要現貨就一律EGO HYPER2 20k/30k
想問ally玩唔玩到the finals
z1同z1 extreme差幾遠
https://youtu.be/aY_RdnTkE9s

1600*900 全低 Z1E 60-70fps到,Z1唔洗諗仲廢過steam deck

同埋掌機玩fps你認真咩 就算連kb同mouse都係得60fps到,又爆炸又特效應該會跌落50-60fps
有gyro 玩fps ok la
有xbox...但唔慣用手掣玩槍game...想用滑鼠玩
電腦得部mini pc...冇顯卡玩唔到...因為間房冇位...擺唔到枱機
買ally都係諗住駁mon玩
買外置GPU
買外置gpu仲貴過部ally...仲要唔知用唔用到
超唔OK..input lag勁到….冇可能玩得好
點解用唔到?
ROG 4090
用到嘅。。但係損耗大
極客灣測完低watt俾780m秒,唔會有handheld 用Intel架啦。
一路都有架,只係6800/7840u出左之後無乜人會買囉
intel meteor lake先剛剛起步

起碼要等2025 下代lunar lake先似樣
之前買過1195 g/ 1260p的onexplayer mini, 2部野打機都唔會穩定得過5700/5800u, 雖然fps會高10左右,但體驗上黎講係垃圾
對intel的X字頭核顯真係怕撚左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞