[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
頭先行過問左,冇現貨,最快下星期,最遲聖誕前

摸完又想買喇,犯賤
買啦
大mon 好正 買啦
Same以為自己買到機皇搞到走去reset
GO同ALLY係咪用返同一款SSD(唔係講長度),因為我買嘅話想就咁將用緊條2TB過繼過去...

WELL,唔知就咁隊唔加長會唔會奶嘢(講到冇螺絲鎖住唔得咁,香港又唔知有冇加長片,跟住又話裝唔到散熱...)
等緊出年啲新掌機
希望夠勁玩到GTA 6
係,淨係長度唔同

2230 轉2242 去黃金實有啦
散熱用返go原裝塊紙 都得
呢啲一定用大mon 玩, 用handheld console 邊夠過癮
買佢好定steam deck oled好
我Ally個條係美光2400
頭一水
買go
散熱無問題,就算用sn740果塊土炮散熱都ok

Facebook 都有一批人係咁

$5500stem deck oled 同$6000go
選擇困難
GO玩到STEAM GAME同XGPU,但係SD要玩XGPU要裝WINDOWS有D煩同好似DRIVER未齊...
ROG Ally 國行 唔洗5500 4749人仔
仲平過Steam deck OLED
有無人知點先玩到fc24 卡住左喺岩岩開GAME 個畫面唔郁
update gpu driver, 你用go 定ally
go
update 最新firmware 就會自動up 埋個gpu driver

不過要up 上v28 bios, beta嚟 想試可以up, 唔想試就要上amd 官網download 最新嘅driver...

上網買go58xx
如果扣埋現金回賭差應該5600有找
thank you
今晚試下先
琴日搞左勁耐都玩唔到
hold 住左喺開game 畫面唔郁
我上星期都係咁,果陣仲未有新bios,搞咗成晚,最後manual update driver 就搞掂
我感覺asus同lenovo嘅軟件都未做到steam os咁好 最重要嘅per app profile都未做到 吓吓開game都要較

我自己用command line set ryzenadj static gpu clock 同set power mode 先可以自動化到

Handheld companion 都用過 明明都同rog ally用同一個cpu 但都係未set到static gpu clock

Universal x86 tuning utility 開adaptive mode會食cpu usage +搶電

Handheld control panel 同上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞