[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike

記得係呢個版面開
680M變孤兒仔了
680已經算淘汰,不過對比返INTEL D 12.13代U....都係贏好多
事關依家掌機大廠全部都係7840系列(Z1E同級),仲有MINI PC大軍
所以AFMF針對700M+去做可以吸引更多人買Z1E / 其他7840U / 7940HS等產品
不過開AFMF好似要熄左FSR

行DirectX D GAME貌似順好多,包括DirectX Mode Android模擬器 (希望唔係錯覺)
ONEXPLAYER新機用Intel Ultra U 但支援oculink同大120hz mon
https://youtu.be/3vmIe1VSEL4?si=dveaVmBO5s5gZB5F
又多一部用intel Ultra CPU
10.95寸 比較似tab然後黐個手掣上去
手掣拆得 黐返個鍵盤上去又變nb
https://youtu.be/3vmIe1VSEL4
眼殘冇睇到
https://youtu.be/yYKLKkYyp9U?si=D4KT_ItvyfPKT0zl
oxp鍵盤雖有fn鍵但冇fn鎖禁esc or f1~12都會好麻煩
另外買鍵盤可解決但好on9
玩d game唔多用F / esc鍵就無咩問題
好似話fn鎖係微軟版權,surface果堆輕簿鍵盤?

其實d快捷功能根本唔需要,寧願佢出個垃圾程式去控好過
其實幾好,有keyboard 有手制,仲要大mon 同多usb 插頭
11吋mon 呀, 你睇下ipad 幾重先
因為你會當佢係有手製嘅平板而唔係掌機
Surface pro都重過佢
更新display driver好多game會重新compile cache, 有%睇算人道, 好似D4果D冇提示就窒到傻, 次次update driver都要比怪秒幾次先順返
hwinfo睇temp 2 controller溫度
日本bic camera買究竟有無保 爬文話有本體保 問職員又話無
一年全球保?
問邊度職員?
bic cam d職員 問左兩間都話無 但asus rog官網又寫本體有
佢點會答到你香港有冇保
你要問返香港華碩
或者日本華碩啦
想問ally可唔可以外駁手制
我用zen果類駁switch同ps4制想要離玩mhw
但入game又唔俾我用
響AE果度又set唔到制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞