[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

1001 回覆
4 Like 13 Dislike
用rewasd
琴晚 叉完電開唔到機
下…煩?
買左機返去,搞左成晚,發現開唔到gamepass啲game 。有冇人都試過?
岩岩加入,係熱賣點買左英版
點解唔買加強版?
z1 extreme?
我英國版
語言套件down唔到繁中,有冇人得
Rog ally X 好快出
我首發£699玩咗半年唔夠就轉咗玩QUEST3,仲要玩到癲撚晒

你£599入Ally?

玩具物超所值程度:
Q3>>>Ally>>>>>>>PS5

呢三件玩具係我移民英國之後買,如果你問我玩得最多嘅玩具係咩,我可以答你:
Q3=PC>NS>Ally>>>>>PS5
英國屋大q3真係無敵
西
今日去皇家拎機 個夾口比d”師夫”撬到崩曬
正常size嘅屋就係咁,只係香港屋特別細,智商稅

單身移英嘅好處就係出去飲酒同打機都無王管呢樣係香港都做到,前提係一個禮拜返三十個鐘工就得
想問下rog個 2合1 dock跟機係咪無?

HDMI + type c + usb
你諗太多
自己另外買個hub啦
買了
主要改第一代缺點

SD card位重新設計

大電,USB4 C Port , 24g ram

不過又重左
80wh
真係好癲
Laptop都只係90Wh~99Wh,G14好似得73Wh。
唔使理啲youtube柒頭喺度用啲戇鳩鳩膠工具
全程用手就得 個後蓋用個stand扯開佢就得
條電池線千其唔好學youtube班撚樣喺度了嗰插頭
搣開張戇鳩鳩膠紙 直接拎條電池線抆個電池插頭出黎
難嘅地方係上面兩點
最難嘅地方當你信youtube班柒頭
雖然cpu一樣但用左快D既ram,對打機應該有D幫助
等睇實機review
因為上飛機極限99Wh
改埋oled 啲電咪仲好洗
畫面又靚
嚟緊過加拿大,諗住出一部ally x玩
想問下如果打算喺香港買係咪會俾人劏?
同埋想問下手腳們點樣買先抵,thx
當初ROG Ally上市嗰陣
美國賣699鎂 香港開6990
自己諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞