[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
其Ally都唔夠力,SD真係大伏
自己STEAM DECK初代>ROG ALLY一出就衝左>家下賣左ALLY換返SD OLED
可能個個人需求唔同
我自己覺得係手提機到追性能其實都真係兩難黎
同埋一來自己會周圍帶住周圍去坐火車飛機之類
寧願要襟用D既電同埋一拎上手就有得即開即玩既體驗好好多
不過最主要棄ALLY個原因都係待機食電問題
WIN手提機硬傷無得解
有無人買黎當notebook咁出街用
覺得好似幾好夠細部
反正我玩黎玩去都係csgo
rog ally z1應該都夠做?
GPD WIN Mini 2024就出,好似幾吸引

取消了 OCuLink 端口,改為使用更先進的 USB4 連接口。

520克,夠的骰

8840U+32GB+512GB
$6,881 HKD

8840U+32GB+2TB
$7,820 HKD
呢部正嘢喎,仲要32gb ram
同7840u 果款有咩分別
8840u=7840u馬甲,本質上基本一樣,好似話係AI方面會好少少咁大把
不過最驚呢d 都係本身個OS 有毒
OS都仲可以洗
firmware都出事嘅話就無得救
我部ally 右邊蘑菇掣 向左右移回彈嗰吓會有好大聲既(撻撻聲) 係唔係可以去皇家check ?
我想問下有無人用黎裝過visual studio
有D想買
點解唔用notebook 咁細個mon想programming?
notebook重
加上屎忽痕
coding先駁返mon
本質windows 機
做乜都得
咁睇黎SD OLED裝埋win,需要時switch過去好似好D?
GPD Win mini 2024
預售的具體資訊:
定金支付時間:2024-03-11 早上10點 至 2024-04-11 早上10點
預售尾款時間:2024-04-11 早上10點30分起,72小時後結束
最晚出貨時間:2024-04-20 下午11點30分
預付訂金:200

此次預售的新版WIN Mini(8840U),只有32GB+512GB 和32GB+2TB 這兩檔配置,預售分別是人民幣4999(~HKD $5500) 和 5999 (~HKD $6550)。常規零售的也將這兩檔配置。64GB+2TB 版暫時不會量產,4月份,我們會依照需求狀況決定是否量產。

同時,我們也為機能要求不是特別高,僅限玩一些模擬器遊戲的玩家準備了7640U+16GB+512GB 這檔配置,預售是3999 (~HKD $4450)。注意:這檔配置是老款,屏幕和接口並沒有升級,仍然是原生豎屏,手動調整為橫屏,支持Oculink 接口,請確保你了解新款和老款之間的區別,避免售後引起爭議!

GPD預售個價已經係優惠價平左1000人仔,之後會貴返。
5500蚊買到8840u+32gb ram又好似唔算貴,仲有用7640u+16gb都係4450蚊
都話買黎戰未來,人地發佈會都講左勁過amd 30%
等啦,等佢優化就得架啦,等到ge話
問題係部機下半part 嘅layout 根本唔啱打機
變咗部notebook 有咗兩邊joystick 咁
預購有送2個手柄,可以扭螺絲上去變類似手制咁
都係唔會好揸手嘅
唔好揸手仲有win4可以揀

果個位印象中好似有磁吸蓋,無眼睇咪遮住佢囉

呢個點睇,Intel 155u 32Gb Ram 10.95吋
拎嚟返工同打機佢好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞