[拒買港行]ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[6]

840 回覆
4 Like 9 Dislike
淨係屋企用就Go
會拎出街用就Ally 冇咁重
如果真係「手提」玩 Ally輕D
如果擺喺張枱玩就Go 個mon大D 又唔care重量
但想問下Go 一定要買行貨先有保養?我知Ally水貨都有國際保養
當冇啦
你國行真係要保自己上深圳咪得囉
如果主要remote玩一定唔會考慮x86 機例如ally / go
耗電多到你驚 剩係待機乜都唔做已經食緊15w
點樣都係任何一部ipad / tablet 襟玩
真心咁食電,原來 好彩問一問
tablet最多玩到手機遊戲最多都係模疑器

想知係咪有啲game唔識fullscreen 係咪本身game問題
原來隻game問題 無野了thx
手提玩ps5 我諗佢講緊remote
買得AMD最新粒8700G 都冇大突破
用Intel咁耐,都知佢peak值好勁 均值奶西
屌佢ASUS幾時先肯俾用家disable Core 8春全開玩啲十年前舊game又用唔盡
買咗個便攜mon正到仆街
清咩model?
Verbatim PM-14 Portable Monitor
旺電做緊$800
部機加埋個mon仲掗拃過gaming laptop

仲有keyboard同mouse
部ally玩玩下突然左搖桿左右唔識郁,出到去界面都係郁唔到,係咪已經壞左要換?
Software出事?左右桿係兩塊細board, 同一刻死晒有點怪
真係唔知,重開機兩次都係無反應
price.com $750, 隻mon 係咪可以做埋usb hub?
基本野check完,如果真係打算送修前睇下會唔會做次cloud restore試
但前提部機無太多複雜野set咗

想知係咪真係會有人洗6600蚊買部廢過ally既機
6800U做左孤兒仔睇黎AMD冇打算比AFMF佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞