[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (118) 1635GMii收貨區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
對蕉好似差咁啲
平GM一半有多
自己想買就買,sony就係買黎玩多元化
而且支福仔睇呢到買左d巴打回覆
平均都啱差
唔差
巴打搞錯咗福仔/viltrox?
1635gm2
儲多3倍錢就有
我同巴打配置一樣都係2470同1635 兩支gm2, 70200我係g2 黎加埋a7r5 叫啱啱好放到入pd 10L

但如果你70200係gm2 pd 個10L 你應該拉唔到拉鏈
好有說服力,代言人咁
睇黎可以買支20 2.8做機蓋

https://youtu.be/QnoThlnXRVo?si=Iyk-1GAVAMGaVzEt
你會不停換鏡
梗係
試玩左未?
富士轉會黎Sony

對sony個creative looks直出有啲興趣
大家有無啲咩好用嘅preset推薦
有無巴打係用iPad Lightroom 黎執相?
唔係開工應該夠用?
諗緊入iPad 定MacBook 好
老西都用macbook
save出黎張相唔同畫質
我有張初初出 SDXC UHX-2 Sony G class 64
部A7C2 竟然話佢唔夠V60唔俾我拍4k60 同S&Q

張卡R300 W299 喎 係唔係太舊呢?

好彩新買左張prograde v90 128
估計你都係訂68蚊估plan,咁用macbook好似抵啲,可以用埋photoshop
ipad lightroom讀到a7cii嘅raw,但未有相機嘅描述檔提供
我用a7r5可以係LR揀返sony啲creative look
應該遲下LR會再update support埋a7cii掛
巴打70-200放中間定側邊
諗緊放中間夠唔夠位
因為我依家中間係放a74加鏡,鏡頭向下高度應該同70-200差唔多?

想問同sony機身出的效果接緊嗎?
我部機插住支鏡一定係放中間,前後就放其他個兩支

三支鏡我都可以插住機打直放

但70200g2 一定要收到70個時先可以打直放到
我慣咗自己執,所以冇特別比較機身set好直出,同埋LR後製先apply有咩分別
師兄用咩機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞